V dueli Škótska s Cyprom úradovali hráči z Premier League, Španieli víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V dueli Škótska s Cyprom úradovali hráči z Premier League, Španieli víťazne
Aktualizované
Španielsko jasne ovládlo zápas s Nórskom.
Španielsko jasne ovládlo zápas s Nórskom.Profimedia
Sobotňajšia nádielka kvalifikačných bojov o postup na ME 2024 opäť priniesla niekoľko zaujímavých výsledkov.

Skupina A

Škótsko - Cyprus 3:0 (1:0)

Góly: 21. McGinn, 87. a 90.+3 McTominay

Favoritmi tejto kvalifikačnej skupiny sú Španieli, čo znamená, že o druhé postupové miesto sa s najväčšou pravdepodobnosťou strhne veľký boj. Reprezentanti Škótska zaznamenali trojbodový vstup do bojov o EURO. V dueli s Cyprom sa v prvom polčase presadil John McGinn z Aston Villy, ktorý skóroval zvnútra veľkého vápna po brilantnej strele do pravej polovice siete. Do šance ho poslal výbornou prihrávkou Andrew Robertson z FC Liverpool. 

Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času predviedol svoje schopnosti "červený diabol" Scott McTominay. V šestnástke si prevzal precíznu prihrávku a bez problémov poslal loptu do ľavej šibenice. V nadstavenom čase pridal svoj druhý gól.

Španielsko - Nórsko 3:0 (1:0)

Góly: 13. Olmo, 84. a 85. Joselu

Nová éra španielskej reprezentácie pod vedením trénera Luisa de la Fuenteho dopadla na jednotku. Domáci kontrolovali priebeh stretnutia s Nórskom bez hviezdneho Erlinga Haalanda. V 13. minúte ukázal svoje kvality Alejandro Balde, ktorý poslal do šance Daniho Olma a ten sa nemýlil. V záverečnej desaťminútovke pridal dvojgólovú poistku Joselu.

Skupina I

Bielorusko - Švajčiarsko 0:5 (0:2)

Góly: 4., 17. a 29. Steffen, 62. Xhaka, 65. Amdouni

Futbalisti Švajčiarska vo svojom úvodnom kvalifikačnom vystúpení na neutrálnej pôde v Novom Sade zažiarili proti slabučkému Bielorusku. "Helvéti" rozhodli o osude stretnutia už v úvodnej polhodine, keď Renato Steffen zaznamenal hetrik, ďalšie góly pridali po zmene strán Granit Xhaka a Zeki Amdouni.

Izrael - Kosovo 1:1 (0:1)

Góly: 56. Peretz - 36. Dasa (vlastný)

Andorra - Rumunsko 0:2 (0:1)

Góly: 35. Man, 50. Alibec

ČK: 61. Rebes

D-skupina

Arménsko - Turecko 1:2 (1:1)

Góly: 10. Kabak (vlastný) - 34. Kokcu, 63. Aktürkoglu

Hostí nezlomil rýchly vlastný gól a podarilo sa im otočiť skóre, o zisku troch bodov rozhodol v 63. minúte Kerem Aktürkoglu.

Chorvátsko - Wales 1:1 (1:0)

Góly: 28. Kramarič - 90.+ 3 Broadhead

Favorit z Chorvátska si zrejme predstavoval lepší štart svojho európskeho ťaženia. Hoci viedol od 28. minúty, z ďalších šancí gól nepadol, pričom následne pykal. V 82. minúte nastrelil Perišič brvno a potvrdilo sa známe porekadlo nedáš-dostaneš. V nadstavenom čase sa Nathan Broadhead z Walesu vrhol po odrazenej lopte a zvnútra pokutového územia prekonal gólmana strelou do ľavého dolného rohu siete.