Vo Feyenoorde sa oňho stará Hancko. Oproti Česku je to iný svet, vraví Lingr

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vo Feyenoorde sa oňho stará Hancko. Oproti Česku je to iný svet, vraví Lingr

Lingr sa z Prahy sťahoval do Rotterdamu.
Lingr sa z Prahy sťahoval do Rotterdamu.Profimedia
Futbalista Ondřej Lingr (24) priznal, že sa mu ani nesnívalo, že na konci tohto prestupového obdobia odíde zo Slavie do Feyenoordu Rotterdam. Ofenzívny univerzál je zo zázemia v slávnom holandskom klube nadšený a pri príchode vraj pozeral s otvorenými ústami.

Na tlačovej konferencii po pondelkovom zraze českej reprezentácie pred septembrovými zápasmi si Lingr pochvaľoval, že pri svojom krátkom debute zaznamenal asistenciu. Dúfa, že jeho minutáž na ihrisku sa bude zvyšovať.

"Je to môj prvý zahraničný angažmán, takže je to niečo iné. Nie je to ako v Česku, nie je tam taká tá kabína. Chlapci sú však fajn a myslím si, že sa s tímom čoskoro zžijem. Všetci mi pomáhajú, cítim sa tam dobre," povedal.

"Ešte nemám ani byt, bolo to veľmi rýchle. Pocity sú ale neskutočné. Splnil sa mi sen vyskúšať si zahraničie. Som rád, že som prišiel do veľkého klubu, ktorý bude hrať Ligu majstrov," dodal bývalý hráč Karvinej a Slavie.

Lingr pri premiére bodoval
Lingr pri premiére bodovalFlashscore

Dlho sa špekulovalo o jeho možnom odchode do Panathinaikosu Atény, no nakoniec ho v závere prestupového obdobia získal Feyenoord. "O Feyenoorde som vedel, sledovali ma asi rok a pol, pretože sme proti nim dvakrát hrali v pohároch. Vedel som aj o záujme, ale cez leto som to vôbec neriešil. Prišlo to zo dňa na deň. Asi som si to ani nevysníval, ale o to viac ma teší, že to vyšlo," uviedol český futbalista.

Prostredie v klube ho nadchlo. "Musím sa priznať, že som tam prišiel a mal som otvorené ústa, pretože to bolo naozaj niečo iné. Úžasné tréningové centrum, je tam všetko, jedáleň, raňajky, skvelý lekársky tím. Všetci o mne všetko vedeli, hneď sa o mňa postarali. Som za to rád. Myslím si, že tam môžem opäť trochu vyrásť ako hráč. V porovnaní s Českom je to iný svet. Teraz už chápem, že je to pravda, keď to hovoria chalani, ktorí si vyskúšali zahraničie," zdôraznil.

V Slavii, kde by mu o rok skončila zmluva, si ho veľmi chceli udržať. "Nebolo to jednoduché, všetci vieme, že ma asi štyri či päť mesiacov tlačili do nového kontraktu. Ale vytrval som a vyplatilo sa to. Dokonca aj pán Tvrdík pochopil, že to bola skvelá ponuka. Zaželal mi veľa šťastia. Určite sa ešte stretneme a vymeníme si pár pekných slov, pretože angažmán v Slavii bol naozaj skvelý," dodal Lingr.

V začiatkoch mu veľmi pomáha Dávid Hancko, slovenský reprezentant a bývalý obranca Sparty: "Je to veľmi dôležité, 'Hanci' sa ma ujal hneď prvý deň. Prišiel som v stredu a on o tom vedel už v pondelok. Asi sa ho na mňa pýtali. Som rád, že je tam. Je to pre mňa niečo nové, celý život som bol v Česku, teraz si zvyknem. Pomohol mi s tým, som mu vďačný za začiatok.

S Hanckom sa stretol v derby ešte v dresoch Slavie a Sparty. "Spomínali sme na to. V derby sme odohrali niekoľko pekných súbojov. Ale všetko je dobré a všetko zlé je zabudnuté. Ostalo to na ihrisku, potom sme kamaráti," vysvetlil.

V nedeľu v 85. minúte naskočil za Feyenoord do záverečného zápasu v Utrechte a hneď prispel asistenciou k víťazstvu 5:1. "Som rád za šancu a dúfam, že minúty budú pribúdať. Myslím si, že so mnou počítajú a že budem hrať pod útočníkom. Vedia, čo môžu odo mňa očakávať. Vytváram pressing, dávam góly, som nebezpečný v šestnástke," zdôraznil.

Teší sa na skupinu Ligy majstrov, v ktorej holandský šampión narazí na Atlético Madrid, Lazio Rím a Celtic Glasgow. Spolu s národným tímom sa začal pripravovať na štvrtkový kvalifikačný zápas o postup na majstrovstvá Európy proti Albánsku, v ktorom si Česi môžu zabezpečiť prvenstvo v skupine a urobiť ďalší krok k prieniku. 

"Vieme, že je to nesmierne dôležitý duel. Ak vyhráme, budeme opäť blízko k postupu. Albánsko má momentálne dobrý tím i výsledky. Myslím si však, že sa pripravíme veľmi dobre. Hráme doma, pravdepodobne bude vypredané. Nepodceníme to a neberiemie nič iné ako víťazstvo," dodal.