Hancko a Sauer s novým kolegom zo Slavie Praha? Feyenoord ponúka 4 milióny eur

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hancko a Sauer s novým kolegom zo Slavie Praha? Feyenoord ponúka 4 milióny eur

Lingr odohral za Slaviu 138 súťažných zápasov.
Lingr odohral za Slaviu 138 súťažných zápasov.Profimedia
Slávny Feyenoord Rotterdam bol v poslednom čase spájaný nielen s Lukom Ivanušecom (24) z Dinama Záhreb a Oussamom Idrissim (27) zo Sevilly. Športové oddelenie 16-násobného šampióna Eredivisie už dlhšie pracuje na príchode Ondřeja Lingra (24) a podľa holandskej tlače je veľmi blízko k dokončeniu transferu.

Voetbal International uvádza, že Feyenoord na radosť trénera Arneho Slota už finalizuje prestup Lingra a klub, ktorý ho mal na radare dlhšie, by tak mal čoskoro predstaviť svoje nové číslo desať.

Hráč, ktorý v minulosti hrával aj za Karvinú, by sa mal na prestížnej holandskej adrese stať nástupcom poľského reprezentačného stredopoliara Sebastiana Szymanského, ktorý odišiel do Fenerbahce Istanbul.

Ponuka vo výške štyroch miliónov eur bude údajne veľmi pravdepodobne prijatá. Lingr má v Edene zmluvu už len na necelý rok a aj prezident Slavie Jaroslav Tvrdík nedávno hovoril o tom, že ak ju nepredĺži, bude predaný.

Lingr nastúpil v uplynulej sezóne za Slaviu do 42 duelov
Lingr nastúpil v uplynulej sezóne za Slaviu do 42 duelovFlashscore

V minulosti bol futbalista spájaný aj s Panathinaikosom Atény, ale zdá sa, že nakoniec zvíťazil Feyenoord, ktorému jeho prestupový cieľ opakovane čelil v sezóne 2021/22 EKL.

Päťnásobný český reprezentant tak opustí farby "zošívaných" počas ročníka, v ktorom zatiaľ stihol odohrať 169 minút vo FORTUNA:LIGE a 79 minút v európskom pohári. Držiteľ jedného titulu a dvoch pohárových trofejí odohral za pražské "S" 138 zápasov s bilanciou 40 gólov a 11 asistencií.

Feyenoord začal novú sezónu v holandskej najvyššej súťaži dvoma remízami a je na 12. mieste. V základnej zostave oboch zápasov nechýbal ani niekdajší hráč Sparty Dávid Hancko, ktorý pravdepodobne už čoskoro Lingrovi ukáže, ako to v Rotterdame chodí. Do posledného duelu zasiahol aj ďalší Slovák - Leo Sauer využil svoj debut na vyrovnávajúci gól.

Ďalšie futbalové prestupy a špekulácie