Vyspelosť, kvalita, agresivita. Desivé, že má len 20 rokov, vraví Trippier o Bellinghamovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyspelosť, kvalita, agresivita. Desivé, že má len 20 rokov, vraví Trippier o Bellinghamovi

Bellingham sa dočkal ďalšej pochvaly.
Bellingham sa dočkal ďalšej pochvaly.Reuters
Anglický obranca Kieran Trippier (33) pred kvalifikačným zápasom na EURO 2024 proti Taliansku uviedol, že Jude Bellingham (20) by národnému mužstvu mohol dodať potrebnú iskru.

Bellingham je od svojho príchodu do Realu Madrid v závere prestupového obdobia vo vynikajúcej forme a v prvých 10 štartoch za svoj nový tím vo všetkých súťažiach strelil totožný počet gólov.

"Môže byť rozdielovým hráčom. V takom mladom veku, s vyspelosťou, kvalitou a agresivitou, ktorú má, naháňa strach. Vôbec nie je prekvapením, aké štandardy nastavil v Madride. Vidíte, že hrá slobodne a hráči okolo neho ho robia ešte lepším. Desivé je, že má len 20 rokov," povedal Trippier novinárom.

Následne dodal, že Anglicko urobilo od MS 2018 obrovské kroky: "Prehrali sme vo finále ME, ale najdôležitejšie je, že napredujeme a darí sa nám. Dávame góly z rôznych pozícií. Jude, James Maddison, Bukayo Saka, Phil Foden sú stále mladí, ale všetci môžu v určitých momentoch zmeniť priebeh zápasu."

Trippier sa zastal aj spoluhráča Jordana Hendersona, ktorého anglickí fanúšikovia vypískali počas piatkového priateľského zápasu s Austráliou po tom, čo začiatkom tohto roka prestúpil do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq. 

"Ako hráči držíme spolu. S Hendom sa stretávam každý deň. Je to neuveriteľný charakter a líder - je takýto či hrá, alebo nehrá. Neuveriteľný človek, ktorého máme v šatni. Stará sa o to, aby všetci správne trénovali. Stanovuje štandardy."

Anglicko sa v utorok na štadióne vo Wembley stretne s Talianskom. Mužstvo z Apeninského polostrova stráca na lídra skupiny C tri body. Rovnako je na tom aj Ukrajina, ktorá však už má za sebou o zápas viac.

Tabuľka skupiny C
Tabuľka skupiny CFlashscore