Zelená pre hriešnikov z baru. Česi hlásia, že kauza reprezentantov je uzatvorená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zelená pre hriešnikov z baru. Česi hlásia, že kauza reprezentantov je uzatvorená

Coufal sa možno vráti do národného tímu.
Coufal sa možno vráti do národného tímu.Profimedia
Nový kouč futbalovej reprezentácie Ivan Hašek (60) urobil podľa všetkého za minulosťou hrubú čiaru. Trojicu hráčov Vladimír Coufal (31), Ján Kuchta (27) a Jakub Brabec (31), ktorí navštívili pred rozhodujúcim zápasom kvalifikácie ME nočný klub v Olomouci a boli následne s okamžitou platnosťou vyradení z národného tímu, omilostí. Uviedol to web infotbal.cz.

Hašek sa so všetkými previnilcami v uplynulých týždňoch osobne stretol. S Coufalom hovoril minulý týždeň. "Bol sa tu na nás pozrieť na stretnutie s Brentfordom. Potom sme si sadli. Musím povedať, že to bolo veľmi príjemné rozprávanie, pán Hašek je veľký sympaťák. Všetko je v pohode, teším sa na spoločné zážitky a zápasy," povedal bez pochybností obranca West Hamu v programe Premier Club televízie Canal+ Sport.

Keď dostal priamu otázku na to, ako sa kouč postavil k novembrovému trestu za hrubé porušenie pravidiel, odpovedal jasne. "Je to všetko uzavreté." To, či bude znova nominovaný, teraz podľa Coufalových slov záleží už len na jeho výkonoch a hernom vyťažení. "Myslím si, že pán Hašek so mnou nemá žiadny problém," uviedol.

Podobne hovoril aj samotný kouč reprezentácie v rozhovore pre web Arisu Solún pri svojej ceste za Brabcom. "Uzavretá záležitosť. Všetci robíme chyby. Bol to ojedinelý úlet, nič viac. Jakub je veľmi dôležitý hráč, ktorý nám môže pomôcť," citovala trénera stránka gréckeho klubu.

V rozhovore potom prezradil, že dokonca uvažuje o tom, že by ešte presvedčil bývalého kapitána Vladimíra Daridu, aby sa do tímu vrátil: "Vieme, že v reprezentácii skončil, ale stále patrí k najlepším Čechom v zahraničí. Určite o neho mám záujem. Hovoril som s ním, chce sa venovať rodine. Avšak, nikdy neviete..." S Kuchtom sa údajne zišiel už na sústredení Sparty počas zimnej prípravy.

Národný tím informácie o tom, či sa mená spomínaných hráčov skutočne objavia na zozname pre najbližšie duely, oficiálne nepotvrdil. "Tréner Ivan Hašek so všetkými tromi v uplynulých týždňoch osobne hovoril a najneskôr 13. marca, keď je naplánovaná nominácia, oznámi, akým spôsobom k nim pristúpi," povedal pre českú verziu Flashscore Správ hovorca reprezentácie Petr Šedivý.

Samotný Hašek minulý týždeň v rozhovore pre Radiožurnál naznačil, že trojici výstrelok odpustí. "Uvažujem o tom, že ich povolám. Potrestali sa dosť aj sami, čoskoro rozhodnutie oznámim sám," vyhlásil. Reprezentáciu pod ním čakajú premiérové zápasy za necelé tri týždne. Najskôr nastúpi 22. marca v Osle proti Nórsku, o štyri dni neskôr v Prahe privíta Arménsko.