Predčasný škrt cez rozpočet Talianska. Berardi s určitosťou vynechá EURO 2024

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Predčasný škrt cez rozpočet Talianska. Berardi s určitosťou vynechá EURO 2024
Berardi sa medzi elitou Európy nepredstaví.
Berardi sa medzi elitou Európy nepredstaví.Reuters
Taliansky futbalista Domenico Berardi s určitosťou vynechá európsky šampionát v Nemecku. Dvadsaťdeväťročný ofenzívy hráč podstúpil vyšetrenia, ktoré odhalili roztrhnutie achillovej šľachy na pravej nohe a čaká ho operácia.

Berardi sa v nedeľu prvýkrát vrátil do zostavy Sassuola po operácii ľavého kolena. Po viac ako päťtýždňovej pauze v 58. minúte zápasu na pôde Hellasu Verona spadol na trávnik a z ihriska mu pomohli spoluhráči. Najlepší strelec svojho tímu sa v utorok podrobí operácii a pravdepodobne sa vráti až v budúcom roku.

Jeho mužstvo po prehre v dôležitom súboji kleslo na predposlednú 19. priečku a čaká ho boj o udržanie sa v Serie A. "Vyšetrenia vykonané u Domenica Berardiho ukázali úplné natrhnutie achillovej šľachy na pravej nohe," uviedlo vedenie klubu vo vyhlásení s potvrdením nutnosti operácie.

Útočník Talianska pomohol v kvalifikácii národnému tímu dvoma gólmi k postupu na majstrovstvá Európy. Obhajcovia titulu sa predstavia v tzv. "skupine smrti", v ktorej sa stretnú postupne s Albánskom, trojnásobnými európskymi majstrami Španielmi a vicemajstrami sveta z roku 2018 Chorvátmi.