Lobotkovci doma piatykrát v rade uspeli s Juve. Dôležitý krok Dudu a Suslova k záchrane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lobotkovci doma piatykrát v rade uspeli s Juve. Dôležitý krok Dudu a Suslova k záchrane
Aktualizované
V základe Hellasu boli opäť dvaja Slováci - Ondrej Duda (vľavo) a Tomáš Suslov (vpravo).
V základe Hellasu boli opäť dvaja Slováci - Ondrej Duda (vľavo) a Tomáš Suslov (vpravo).Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona si pripísali dôležité víťazstvo v boji o záchranu v Serii A. V nedeľňajšom zápase 27. kola najvyššej talianskej súťaže zdolali Sassuolo Calcio 1:0, k čomu prispela aj dvojica slovenských reprezentantov Ondrej Duda (29) a Tomáš Suslov (21).

Verona - Sassuolo 1:0

Ich tím vyhral v lige prvýkrát od 13. januára a v neúplnej tabuľke sa nachádza na 17. mieste. Sassuolo je na predposlednej 19. priečke.

Duda odohral celý duel, avšak jeho úspešnosť prihrávok bola pomerne nízka - iba na úrovni 71 %. Vyhral polovicu osobných súbojov na zemi (päť z desiatich), raz pálil vedľa brány, avšak dva pokusy hostí zablokoval. 

Suslov odišiel z ihriska v 90. minúte, vymyslel dva kľúčové pasy, dvakrát vystrelil medzi tri žrde s xG 0,09. Dvakrát bol faulovaný, sám sa štyrikrát previnil voči pravidlám.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Empoli - Cagliari 0:1

Cagliari so slovenským mládežníckym reprezentantom Adamom Obertom, ktorý sedel opäť iba na lavičke náhradníkov, triumfovalo na pôde Empoli a bodovo sa dotiahlo na Veronu. Duel rozuzlil český stredopoliar Jakub Jankto, ktorý sa strelecky presadil prvý raz v súťažnom zápase od 10. septembra 2022, keď ešte hájil farby pražskej Sparty.

Frosinone - Lecce 1:1

Deľbu bodov zariadil bývalý kanonier Dunajskej Stredy. Nikola Krstovič premenil penaltu po zmene strán, ktorá znamenala, že ako Frosinone, tak i Lecce uzavreli šnúru štyroch, respektíve troch meraní síl bez zisku bodu v Serie A.

Brankár Michele Cerofolini pritom pôvodný pokutový kop zneškodnil, avšak po kontrole systému VAR sa penalta opakovala a Krstovič už nezaváhal. 

Atalanta - Bologna 1:2

Bologna síce po úvodnom dejstve gólom Lookmana prehrávala, ale po zmene strán dokázala nepriaznivý vývoj otočiť. Vyrovnával Zirkzee a rovno sa zapísal do histórie klubu. Ako druhému legionárovi sa mu podarilo nastrieľať minimálne 10 zásahov v jednom ročníku talianskej Serie A pred dovŕšením 23 rokov. Prvým hráčom bol Harald Nielsen (63/64 a 62/63). Vďaka obratu hostia vyhrali šiesty zápas v rade. Niečo, čo dokázali tretíkrát vo svojej ligovej histórii. Patrí im štvrtá priečka s 51 bodmi. Atalanta je so 46 ôsma. 

Neapol - Juventus 2:1

Pozornosť nedeľného programu sa upierala na súboj titánov pod Vezuvom. Prvé dejstvo prinieslo jediný zásah. V jeho samom závere sa oň postaral Chviča Kvaracchelija. Je tak prvým futbalistom, ktorý v drese Partenopei skóroval do siete Juventusu vo svojich prvých dvoch domácich stretnutiach. Až v záverečnej desaťminútovke sa toho udialo prakticky najviac. Najskôr Chiesa vyrovnal. Lenže o sedem minút Osimhen nepremenil penaltu, no z dorážky sa Raspadori nemýlil. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Opta by Stats Perform

Neapol prvýkrát v histórii vyhral proti starej dáme päť domácich stretov v rade. Naopak, Bianconeri prehrali päť súbojov v sérii proti jednému celku premiérovo od roku 1960, keď ťahali čiernu sériu proti Fiorentine. Zverenci trénera Francesca Calzonu uspeli v lige druhýkrát za sebou za tri body a v tabuľke sa posunuli na siedmu priečku. Celý duel v ich stredovej formácii odohral slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Juventus je druhý s 12-bodovým mankom na Inter Miláno, ktorý odohral o zápas menej.