Bojovný výkon priniesol ovocie. Trnava získala prvý bod v skupine Konferenčnej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bojovný výkon priniesol ovocie. Trnava získala prvý bod v skupine Konferenčnej ligy

Aktualizované
Trnavčania oslavujú bodový zisk.
Trnavčania oslavujú bodový zisk.Profimedia
Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo 4. kole skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy s Nordsjaellandom 1:1. Získali tak prvý bod vo svojom tohtosezónnom pohárovom ťažení. Postúpiť však už nemôžu. V ďalšom programe EKL nastúpia Trnavčania 30. novembra proti bulharskému Ludogorcu Razgrad.

Nordsjaelland - Trnava 1:1 

Trnava nastúpila do duelu s deviatimi absenciami a novými bielymi dresmi. Obrana "andelov" bola v úvodnej päťminútovke pozorná, domáci však začali vystrkovať rožky. Vidieť bolo hlavne Marcusa Ingvartsena. V 8. minúte pohrozil Benjamin Nygren, v pokutovom území vybojoval loptu, mieril však tesne nad bránu. Navrátilec Martin Bukata sa následne pokúsil prekvapiť gólmana diaľkovou strelou, ale lopta preletela ponad brvno.

Záver úvodnej štvrťhodiny priniesol gól Ingvartsena, ktorý neplatil pre ofsajd. Domáci boli na trávniku čoraz nebezpečnejší. V 20. minúte ohrozil Štetina ranou z priameho kopu bránu Hansena, chýbalo ale presnejšie zakončenie. Vzápätí sa mohol presadiť Ibrahim Osman, v šestnástke však technickou strelou jemne trafil žrď. Brankár Takáč následne musel hasiť šancu Ingvartsena.

Skóre sa prvýkrát menilo po polhodine hry. Po ruke Ďuriša skóroval Ingvartsen z pokutového kopu. Favorit hrozil po góle aj naďalej. Precízny pas vo vnútri veľkého vápna si spracoval Nygren a pohotovo vystrelil. Chýbala tomu presnosť, nakoľko pokus skončil centimetre nad brvnom. V 39. minúte sa prebrali aj Trnavčania, zakombinovali a Koštrna to skúšal z hranice pokutového územia. Na konci prvého dejstva sme videli dobrý zásah Takáča, ktorý po nedôraze Kóšu vychytal pokus Rasmussena.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Spartak predviedol v prvej polovici druhého dejstva futbalovejšiu tvár. Po hodine hry mohli priaznivci Trnavy jasať. Gól Ďuriša najskôr neuznal rozhodca pre postavenie mimo hry a následne ho potvrdil VAR. Začínalo sa tak od začiatku, pričom domáci robili chyby v rozohrávke. Dánov vystrašil gólman Hansen, ktorý si v 77. minúte pýtal ošetrenie a rozcvičovať sa začal náhradný brankár, napokon však mohol pokračovať v hre.

Hráči Nordsjaellandu sa v nasledujúcich minútach nevedeli dostať k vyloženej šanci a pokračovali v nevýraznejšom hernom prejave v porovnaní s prvým dejstvom. Nič sa nezmenilo ani počas nadstavenia, ktoré trvalo takmer desať minút. Trnava tak v skupine získala prvý bod.