Defenzívne chyby ukáže video. Hynek zhodnotil koniec v EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Defenzívne chyby ukáže video. Hynek zhodnotil koniec v EKL

Timotej Jambor a Cujoši Watanabe bojujú o loptu.
Timotej Jambor a Cujoši Watanabe bojujú o loptu.TASR
Žilina inkasovala od Gentu v dvoch zápasoch až desať gólov a z Konferenčnej ligy vypadla. Sústrediť sa tak môže výlučne na slovenskú scénu, kde bude chcieť využiť nazbierané skúsenosti od silného protivníka.

O postupujúcom bolo rozhodnuté prakticky už týždeň dozadu. Mladí "Šošoni" ale smerom dopredu pôsobili lepšie a aktívnejšie. Zdalo sa, že hrajú bez tlaku: "Myslím si, že sme Gent potrápili viac ako minule. Vzali sme si ponaučenie a pripravili sme sa lepšie na pressing. Nie všetkým situáciám sme však dokázali zabrániť, súper potvrdil kvalitu. Pre hráčov je to parádna skúsenosť a verím, že do ďalších mesiacov to pre nás bude skvelý materiál," hodnotil tréner Jaroslav Hynek pre RTVS.

Vychádzať z dobrých vecí

Aj keď sa snažil hľadať pozitíva, defenzíva sa nevyznamenala: "V mnohých situáciách sme riešili veci dobre. Tie, z ktorých padli góly si musíme pozrieť na videu, ale hráči súpera tam dostali oveľa viac priestoru ako v momentoch, ktoré sme ubránili. Musíme vychádzať z vecí, ktoré sme spravili dobre. Súper si vedel situácie nájsť a premeniť ich. Ako padol tretí gól, tak som videl na hráčoch, že nedostupovali a potom sa ťažko bráni," myslí si český lodivod.

"Na druhej strane, vytvorili sme si viac šancí ako minule, bolo tam viac tutoviek. Keby sme ich premenili, výsledok mohol byť ešte prijateľnejší," pokračoval Hynek.

Prečítajte si sumár zo zápasu Žiliny

Už sa pozerá smerom na Niké ligu: "Sme radi za tieto štyri zápasy v Konferenčnej lige. Je to pre nás skvelá skúsenosť. Chceme využiť nadobudnuté skúsenosti, aby sme iným tímom ukázali, že nebude jednoduché hrať proti Žiline," doplnil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Súper potrestal každú chybu

Brankár Belko lovil loptu zo siete počas 180 minút až desaťkrát, ale mohol ešte viac, nebyť jeho viacerých veľmi dobrých zákrokov.

"Začali sme celkom fajn, mali sme aj šance. Mohli sme sa dostať do vedenia, ale nepremenili sme možnosti a súper nás potrestal. Otvorili sme hru a tím takejto kvality to dokázal využiť. Hrali sme ofenzívnejšie ako v Gente, mali sme viac zakončení," hodnotil slovenský gólman.

Žilina - Gent 2:5