Dunajská Streda si chce predĺžiť európsku cestu. Verím, že to zvládneme, hovorí Dimun

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dunajská Streda si chce predĺžiť európsku cestu. Verím, že to zvládneme, hovorí Dimun

V prvom zápase sa na ihrisku bojovalo o každý centimeter.
V prvom zápase sa na ihrisku bojovalo o každý centimeter.Profimedia
Domáci triumf 2:1 je pre futbalistov Dunajskej Stredy pozitívnym signálom do odvety 1. predkola Európskej konferenčnej ligy. V Gruzínsku ich však vo štvrtok proti FC Dila Gori nečaká ľahká úloha, súper DAC-u pred týždňom ukázal veľkú kvalitu. Víťaz dvojzápasu narazí v nasledujúcej kvalifikačnej fáze na ukrajinský tím FC Vorskla Poltava.

Mužstvo trénera Adriána Guľu viedlo v domácom zápase 2:0, no po góle hostí v závere polčasu bol výsledok až do konca otvorený. Gruzínci mali blízko k vyrovnaniu, ale slovenský tím si jednogólový náskok udržal. "Určite sme radi za víťazstvo. Získali sme zároveň veľa dôležitých informácií o súperovi, ktoré nám pomôžu do odvety. Vedeli sme, že nás nečaká nič jednoduché, gruzínsky tím ukázal svoju kvalitu. Do odvety ideme s cieľom zvládnuť tento súboj. Dáme do toho všetko," povedal pre klubový web DAC-u stredopoliar Milan Dimun.

Klub z Gori ukázal najmä svoju technickú vyspelosť, jeho hráči boli silní na lopte a nebezpeční v protiútokoch. "Tréneri nás upozorňovali na to, že vedia hrať futbal a sú dobrí s loptou, čo sa aj potvrdilo. Myslím si, že v určitých fázach sme dokázali eliminovať tieto ich silné stránky a verím tomu, že po dôkladnej analýze súpera a perfektnej príprave zvládneme aj odvetu vonku a postúpime," zaželal si Dimun.

Proti Gori si v roku 2021 zahrala v 1. predkole EKL Žilina. Po hladkom triumfe 5:1 a prehre 1:2 v odvete si "šošoni" zabezpečili postup do 2. predkola. Teraz chce ich výkon zopakovať aj DAC. "Proti gruzínskemu súperovi som doteraz ešte nehral. Gruzínsky futbal v poslednom období napreduje, aj na Majstrovstvách Európy do 21 rokov dosiahli pekný výsledok, keď vyhrali veľmi ťažkú skupinu. V dnešnej dobe už každý európsky súper vie hrať futbal, myslím si však, že máme vyššiu kvalitu. Verím, že to aj ukážeme na ihrisku a vybojujeme postupový výsledok," vyhlásil 26-ročný stredopoliar.

Viacerí hráči Dunajskej Stredy nemajú skúsenosť s gruzínskym futbalom a nevedia, čo na horúcej pôde súpera môžu očakávať. "Nechám sa prekvapiť. Gruzínski fanúšikovia sa ukázali aj minulý rok proti Slovanu, takže vieme, že nás tam nečaká nič ľahké a príjemné. O tom je futbal, musíme sa s tým vysporiadať, pozerať len na seba a zápas zvládnuť," uzavrel Dimun.

Prehľad zápasu FC Dila Gori - DAC Dunajská Streda