Fanúšikovia majú právo na kritiku, hlási Weiss pred EKL. So synom proti Klaksvíku počíta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fanúšikovia majú právo na kritiku, hlási Weiss pred EKL. So synom proti Klaksvíku počíta

Tréner Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Tréner Weiss st. počas tlačovej konferencie.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava chcú vo svojom prvom zápase v A-skupine Európskej konferenčnej ligy zvíťaziť. Tréner Vladimír Weiss st. (58) však upozorňuje na kvalitu Klaksvíku, pretože ľahký súper už podľa neho na tejto úrovni neexistuje. Úradujúceho šampióna z Faerských ostrovov privítajú "belasí" vo štvrtok o 21:00 na Tehelnom poli.

Vlado nastúpi, ale...

Kormidelník Slovana na stredajšej tlačovej konferencii uviedol, že sú k dispozícii všetci hráči. V zápase môže počítať aj so svojím synom Vladimírom Weissom ml.

"Vlado trénuje s mužstvom len štyri dni. Nebude pripravený odohrať 90 minút, ale nastúpi. Uvidíme ešte, či hneď od začiatku, alebo niekedy počas duelu," povedal.

Klaksvík si ako prvý tím z Faerských ostrovov zahrá skupinovú fázu niektorej z európskych klubových súťaží. Klub z päťtisícového mesta prekvapil v úvodných dvoch predkolách Ligy majstrov, keď postupne vyradil maďarský Ferencváros Budapešť a švédsky BK Häcken.

Súper silný skrz štandardky

Najúspešnejší slovenský klub sa mal s týmto súperom stretnúť v predkole Ligy majstrov pred tromi rokmi, pre karanténu však zápas nemohli odohrať a Európska futbalová únia (UEFA) ho skontumovala v neprospech slovenského zástupcu.

"Hrali dobre v Lige majstrov, majú dobrú organizáciu hry, cez ktorú sa musíme vedieť presadiť. Je neuveriteľné, kam sa až prebojovali. Sú inšpiráciou pre iné mužstvá z podobných krajín. Sú silní v štandardných situáciách, ktoré musíme zvládnuť. Ich mužstvo je silné fyzicky aj mentálne. My sa potrebujeme presadiť individuálne. Musíme hrať lepšie ako v predchádzajúcom pohárovom zápase."

"Po tréningu v Šamoríne rozhodneme o zostave. Verím, že máme lepšie mužstvo a ukážeme to aj na ihrisku. Tešíme sa na zápas a chceme odštartovať víťaznú sériu, pretože máme pred sebou nabitý program. Sme radi, že hráme opäť európsku súťaž a pokúsime sa zopakovať výsledok z minulého roka," uviedol Weiss st.

Wimmer spoločne s trénerom Weissom počas tlačovej konferencie.
Wimmer spoločne s trénerom Weissom počas tlačovej konferencie.TASR

Podľa rakúskeho obranca Kevina Wimmera je špeciálne hrať európsku súťaž a aj v EKL je veľa kvalitných tímov:

"Všimol som si, ako hrali počas predkôl. Aj keď nie sú veľký tím, budú ťažký súper pre každého v skupine. Pre nás je dôležité získať tri body. Každý musí dať do toho sto percent a verím, že dokážeme vyhrať. Niekedy sa hrá lepšie proti silným tímom. Pozeráme sa však na seba."

Právo na kritiku

Vlani dokázali "belasí" zvíťaziť v skupine a postúpiť priamo do osemfinále, v ktorom bol nad ich sily švajčiarsky FC Bazilej. V tomto ročníku ich čakajú zápasy s francúzskym OSC Lille a slovinským NK Olimpija Ľubľana.

"Favoritom skupiny je Lille a dalšie priečky sú otvorené. Minulý rok sme EKL neodštartovali dobre. Verím, že teraz sa nám to podarí," skonštatoval kouč Slovana a vyjadril sa aj k fanúšikom: "Majú právo na kritiku, no treba povzbudzovať mužstvo aj vtedy, keď sa prehrá. Verím, že podáme dobrý výkon."

Slovan sa v generálke na štvrtkový súboj predstavil v ligovom šlágri na pôde Dunajskej Stredy, kde neuspel po výsledku 1:3.

Výsledky Slovana za predchádzajúce obdobie neboli príliš ohromujúce.
Výsledky Slovana za predchádzajúce obdobie neboli príliš ohromujúce.Flashscore

Domáci sa budú môcť opäť oprieť o päťcifernú návštevu. Tomáš Schügerl, manažér pre médiá ŠK Slovan, skonštatoval, že klub očakáva 12 až 14-tisíc fanúšikov. Predĺži sa tak séria 5-ciferných návštev, keďže uplynulých dvanásť domácich zápasov Slovana v európskych súťažiach sledovalo vždy viac ako 10-tisíc fanúšikov.

Zápas na Tehelnom poli budú rozhodovať Rakúšania. Ako hlavný Christian-Petru Ciochirca, na čiarach budú Maximilian Weiss a Michael Obritzberger. V priamom televíznom prenose ho odvysiela RTVS Šport.

Slovan Bratislava - Klaksvík (štvrtok 21:00)