Fenerbahce chce splniť rolu favorita. Prišli sme vyhrať, hovorí Kartal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fenerbahce chce splniť rolu favorita. Prišli sme vyhrať, hovorí Kartal

Kartal na tlačovej konferencii v Trnave.
Kartal na tlačovej konferencii v Trnave.Profimedia
Futbalisti Fenerbahce Istanbul prišli do Trnavy splniť úlohu favorita a získať tri body. Zaznelo to z úst trénera tureckého klubu Ismaila Kartala (62) i krídelníka Joshuu Kinga (31) na stredajšej tlačovej konferencii pred zápasom Európskej konferenčnej ligy s domácim Spartakom.

Optimizmus trénerovi dodáva aj séria štrnástich súťažných výhier v rade, pätnástich, ak počítame aj prípravu. Otázne je, akú zostavu postaví, či bude rotovať hráčov, prípadne šetriť niektoré hviezdy. K dispozícii má kompletný káder okrem zraneného Cengiza ÜnderaIrfana Cana Kahveciho, ktorý dostal voľno. Tureckí novinári špekulovali, že namiesto hviezdneho Edina Džeka by na hrote mohol nastúpiť menej vyťažený Michy Batshuayi.

"Po dnešnom tréningu sa rozhodnem o zostave, nejaké zmeny plánujem, ešte som sa ale definitívne nerozhodol o zložení základnej jedenástky,“ tvrdí kouč Fenerbahce.

"Prišli sme do Trnavy vyhrať, chceme vždy zvíťaziť. Spartak si analyzujeme, odkedy vieme, že sa s ním stretneme. Chceme postúpiť zo skupiny ako jej líder. Keď zajtra vyjdeme na ihrisko, hráči dajú všetko do toho, aby triumfovali a nadviazali na formu z predošlých zápasov," doplnil Kartal.

Nórsky krídelník Joshua King nehráva tak často, ako by si predstavoval. O miesto v tíme musí bojovať v náročnej konkurencii. "Máme dobrý tím, veľa kvalitných hráčov, v tíme je konkurencia a súťaživosť. Som však trpezlivý a čakám, kým ma tréner zaradí do zostavy. Trénujem naplno, snažím sa napredovať a presvedčiť o svojich kvalitách," uviedol King.

Zápas Spartak Trnava – Fenerbahce Istanbul má výkop vo štvrtok 4. októbra o 21:00. Hrať sa bude pred vypredaným hľadiskom. Duel v priamom prenose odvysiela RTVS.