Slovan a Trnava musia byť obozretní. Z Fenerbahce ide strach, Ľubľanu ťahá portugalské eso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan a Trnava musia byť obozretní. Z Fenerbahce ide strach, Ľubľanu ťahá portugalské eso

Fenerbahce v tejto sezóne zatiaľ ani raz neprehralo.
Fenerbahce v tejto sezóne zatiaľ ani raz neprehralo.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava odštartovali v septembri svoju púť skupinovou fázou Európskej konferenčnej ligy. Pozreli sme sa teda na to, ako sa ich konkurentom darilo v domácich ligových súťažiach počas uplynulých dní.

Súperi Slovana Bratislava:

NK Rogaška - Olimpija Ľubľana 0:2

Trojnásobný majster Slovinska si pred duelom s "belasými", ktorý je na programe vo štvrtok o 18:45, urobil chuť v súboji s aktuálne posledným tímom najvyššej slovinskej súťaže Rogaškou. Favorit sa však dlho gólovo trápil a odpor húževnatého outsidera zlomil až v úplnom závere stretnutia dvomi gólmi. Najskôr sa v 2. minúte nadstaveného času presadil z pokutového kopu Rui Pedro, čo vyvolalo vášne na ihrisku a domáci dohrávali v desiatich. O tri minúty neskôr pečatil konečný výsledok Rakúšan Raul Florucz. 

Slovanisti by si mali dávať pozor predovšetkým na Portugalčana Pedra, ktorý je hlavnou útočnou zbraňou tímu a so siedmimi gólmi mu patrí primát najlepšieho strelca ligy, navyše zaznamenal dve asistencie. Ľubľana je v tabuľke po desiatich kolách na druhom mieste, o štyri body za lídrom Celje.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Le Havre - Lille 0:2

Rovnakým výsledkom sa skončilo aj stretnutie favorita "slovanistickej" skupiny A proti Le Havre, hoci v porovnaní so Slovinskom mal duel značne pokojnejší priebeh. Lille viedlo od 40. minúty zásluhou Kosovčana Edona Zhegrovu, domáci si navyše na začiatku druhého dejstva strelili vlastný gól a rozhodli o trojbodovom zápise pre Lille. 

Francúzsky šampión zo sezóny 2020/2021 nemá v lige najoslnivejšiu formu, patrí mu 7. miesto s 11 bodmi, na prvé Monako však stráca len tri a jeho cieľom v aktuálnom ročníku je priama kvalifikácia do prestížnej Ligy majstrov. 

Aktuálna forma Lille.
Aktuálna forma Lille.Flashscore

Klaksvík - Fuglafjordur 5:0

Klaksvík v úvodnom kole skupinovej fázy Konferenčnej ligy nestačil na Slovan a mnoho šancí sa mu nedáva ani proti favorizovanému Lille. Hráči z Faerských ostrovov však snívajú svoj futbalový sen, ich účinkovanie v európskych pohároch nenecháva chladnými ani celosvetové médiá a už teraz je jasné, že prepisujú históriu maličkého autonómneho regiónu patriaceho pod Dánske kráľovstvo s niečo vyše 50-tisíc obyvateľmi.

V domácej súťaži si to Klaksvík "dáva s prstom v nose". Naposledy deklasoval celok s pre našinca krkolomným názvom, Fuglafjordur, pričom už do polčasu viedol o štyri góly. V tabuľke má po 24 kolách na prvom mieste dvanásťbodový náskok pred druhým Torshavnom, pričom len dvakrát remizoval a iba raz okúsil chuť prehry.

Klaksvík doma vládne.
Klaksvík doma vládne.Flashscore

Súperi Spartaka Trnava:

Fenerbahce - Rizespor 5:0 

Sedem odohratých kôl, sedem víťazstiev, skóre 18:3, plný počet 21 bodov a prvé miesto v tabuľke o dva body pred Galatasarayom. Z tureckého giganta ide v tejto sezóne strach a Trnava to bude mať vo štvrtok mimoriadne náročné. Dovolíme si tvrdiť, že akákoľvek remíza by bola futbalovým zázrakom, obzvlášť vzhľadom na výprask "andelov" v Razgrade. Celková bilancia Fenerbahce je ešte impozantnejšia - 15 víťazných stretnutí v rade.

Ofenzívnu silu "Feneru" naposledy pocítil Rizespor, hoci cez prestávku prehrával len o gól a pomýšľal na vyrovnanie. V druhom dejstve však domáci roztočili ofenzívny kolotoč a jasne ukázali, že sa chcú vrátiť na majstrovský trón. V drese Fenerbahce nájdeme niekoľko skúsených hviezd, ktoré budú vo štvrtok motať Trnavčanom hlavy. Edin Džeko, Dušan Tadič či Fred patria k najznámejším menám na futbalovej mape.

Víťazná séria Turkov vyráža dych.
Víťazná séria Turkov vyráža dych.Flashscore

Levski Sofia - Ludogorec 0:1

Ludogorec je doma ťažkou váhou prvej kategórie a získal dvanásť ligových titulov v rade, čo je aktuálny európsky rekord. Jeho silu okúsili aj hráči Spartaka, ktorí vo svojom premiérovom vystúpení v tomto ročníku EKL prehrali vonku vysoko 0:4. Bulharom sa však v tejto sezóne až tak nedarí, hoci cez víkend zdolali tabuľkového suseda zo Sofie. Momentálne im patrí 6. miesto s deväťbodovou stratou na prvý Lokomotiv Plovdiv, ale treba dodať, že majú dva zápasy k dobru a s najväčšou pravdepodobnosťou budú opäť najvážnejším kandidátom na zisk titulu.

Najbližšie zápasy bulharského celku.
Najbližšie zápasy bulharského celku.Flashscore

Vejle - Nordsjaelland 0:0

Jediný zo súperov slovenských tímov, ktorý cez víkend nebodoval naplno, je dánsky Nordsjaelland. Klub má po desiatich kolách v tabuľke trojbodovú stratu na lídra FC Kodaň a okupuje tretiu priečku.

Tabuľka dánskej ligy.
Tabuľka dánskej ligy.Flashscore