Gašparík napriek prehre chválil výkon hráčov. Som realista, nebavme sa o postupe, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gašparík napriek prehre chválil výkon hráčov. Som realista, nebavme sa o postupe, hovorí

Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík.
Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík.TASR
Futbalisti Trnavy prehrali aj tretí zápas v skupinovej fáze Konferenčnej ligy, keď na domácej pôde nestačili na dánsky Nordsjaelland a stále ostávajú na poslednom mieste tabuľky. Šanca na postup je už naozaj iba v teoretickej rovine.

To si uvedomuje aj tréner Michal Gašparík, ktorý veľavravne pomenoval situáciu: "Nebavme sa o postupe. Toto sme my vôbec neriešili. Sme realisti, nie som žiadny snílek. Samozrejme, každý by chcel postúpiť, no my sme s tým už pred začiatkom nepočítali. Chceli sme hlavne získať doma nejaké body a potešiť fanúšikov, ale bohužiaľ," nechal sa počuť v rozhovore pre RTVS.

Spartak Trnava - Nordsjaelland 0:2

Vo štvrtok bol Nordsjaelland futbalovejší, ale do vedenia sa mohla dostať práve Trnava. Vo veľkej šanci trafil Michal Ďuriš žrď: "Odohrali sme dobrý zápas. Chalani robili, čo mohli, ale kvalita súpera bola v kľúčových situáciách vyššia. Mali sme dobrý vstup, chceli sme byť aktívni, čo sa nám aj darilo. Zlomovým momentom však bola žrď. Mohli sme ísť do vedenia. Pri prvom inkasovanom góle sme mali hráča za čiarou, dostali sme sa pod tlak, nestihli sme vystriedať, prišla štandardka a inkasovali sme," pokračoval Gašparík.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Podľa neho sa k Trnave nepriklonilo trochu šťastia: "Škoda, že nám nič nepadlo a keď sme už skórovali, tak tam bol ofsajd. Práve v takýchto situáciách sa to šťastíčko nepriklonilo, ale hráči určite nesklamali. Pomohli nám striedania. Šulek rozhýbal pravú stranu, dobre naskočili Azango aj Bernát, ktorý mal šance, takisto Breznik. Hra sa oživila, ale proti takémuto ťažkému tímu to nestačilo. Bolo veľmi náročné zobrať súperovi loptu, potom možno tie sily chýbali vpredu," doplnil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Pri neuznanom góle som mal hlavne tieniť brankárovi, šťastne sa tam lopta ku mne odrazila a ja som ju len doklepol. Nevedel som, že je to ofsajd. Od prvého zápasu sa zlepšujeme, ako postupne naberáme skúsenosti. Aj si vieme vytvoriť šance, bohužiaľ, nepremieňame ich," vyjadril sa obranca Martin Šulek.

"Z našej strany to bol dobrý zápas. Len škoda, že sme z toho nevyťažili viac. Chýbal nám gól. Keby nám uznali zásah v druhom polčase, tak by sa to vyvíjalo inak. Výsledok 0:2 je asi krutý," myslí si Michal Ďuriš.