Trnava prehrala aj tretí zápas Konferenčnej ligy, nestačila na dánsky Nordsjælland

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava prehrala aj tretí zápas Konferenčnej ligy, nestačila na dánsky Nordsjælland

Nordsjælland získal v Trnave tri body.
Nordsjælland získal v Trnave tri body.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy s FC Nordsjaelland 0:2. Po troch kolách figuruje slovenský tím s nulou na bodovom konte na dne tabuľky H-skupiny, ktorú vedie s deviatimi bodmi Fenerbahce Istanbul. Program EKL sa v ďalšom priebehu zrkadlovo obráti a Trnavčania sa predstavia 9. novembra na pôde Nordsjaellandu.

Spartak Trnava - Nordsjælland 0:2

Nordsjælland vstúpil do zápasu so snahou hrať aktívne a držať loptu na kopačkách. Trnava na to ale bola  pripravená, výborne prehusťovala priestor pred vlastným pokutovým územím. V 12. minúte sa pokúsil o ďalekonosný pokus Štetina. Lopta skočila na päťke a brankár Hansen musel rýchlo reagovať. Na druhej strane strelu Nygrena zablokoval na ceste do brány Djurič.

Hostia sa síce v polovici prvého polčasu už tešili z gólu, lenže Nygren pred zakončením do siete zahral rukou, takže presný zásah neplatil. Gólman Takáč zachránil Spartak, keď Rasmussen vystihol rozohrávku Štetinu a rútil sa sám na kasu. Pravá ruka brankára však hrací predmet za čiaru nepustila. Trnava mohla vyhrávať po polhodine hry, keď strela Mikoviča našla na malom vápne voľného Ďuriša, ten pravačkou opečiatkoval žrď.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Počas 36. minúty sa Nordsjælland dostal do vedenia. Trnava bránila rohový kop iba s desiatimi hráčmi, keďže Djurič bol ošetrovaný mimo ihriska. Center dokázal hlavou zakončiť Hey a ideálne postavený Jonas Jensen-Abbew jeho pokus tečoval mimo dosah Takáča - 0:1. Okamžite mohol vyrovnať Šulek, ktorý nahradil zraneného Djuriča, z pravej strany šestnástky našiel pri bližšej žrdi pripraveného Hansena.

Hostia sa druhý raz presadili hneď na úvod druhého polčasu. Na konci krásnej kombinácie bol Christian Rasmussen, ktorý ťažil z prihrávky Schjelderupa a krížne namieril presne k vzdialenejšej žrdi - 0:2. V 60. minúte mohlo byť definitívne rozhodnuté, keďže Frese ostal sám v šestnástke, pravačkou vystrelil do brvna. Nordsjælland hral s čoraz väčšou ľahkosťou. Napriek tomu Spartak získal roh a Šulek aj dostal loptu do siete, ale Štetina mu ju predĺžil do ofsajdu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Nasledujúce minúty neprinášali veľa vzruchu. Hostia si v podstate kontrolovali priebeh a snažili sa priviesť duel do víťazného konca bez väčších ťažkostí. Tieto plány chcel narušiť technický pokus Bernáta k vzdialenejšej žrdi, po dlhšom čase mal prácu Hansen, poradil si. Rovnaký futbalista domácich nepochodil ani vtedy, keď bol úplne sám na malom vápne. Hlavičkoval nad brvno. Štadión Antona Malatinského napriek tomu svoj tím odmenil potleskom.

Aktuálna tabuľka skupiny H.
Aktuálna tabuľka skupiny H.Flashscore