Jakubech bude súboj so Slovanom sledovať iba z tribúny: Neostáva mi nič iné, než to akceptovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jakubech bude súboj so Slovanom sledovať iba z tribúny: Neostáva mi nič iné, než to akceptovať
Jakubech prežíva v Lille ťažké obdobie.
Jakubech prežíva v Lille ťažké obdobie.Profimedia
Štvrtkový súboj francúzskeho Lille so Slovanom Bratislava v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy bude mať špecifickú príchuť pre slovenského brankára Adama Jakubecha. Dvadsaťšesťročný gólman vo svojom pôsobisku nehráva a duel o čelo tabuľky bude sledovať len z tribúny.

Jakubechovi chýba zápasová prax. Odchovanec Prešova si na domácej scéne urobil meno v drese Spartaka Trnava, ktorý je veľkým rivalom bratislavského celku. Po prestupe do Lille v roku 2017 však nemal na ružiach ustlané a klub ho uvoľnil na hosťovanie do belgického Kortrijku, v ktorom si počas dvoch sezón pripísal na konto dokopy 33 súťažných štartov.

Po návrate do francúzskeho celku sa jeho situácia ešte zhoršila a v aktuálnom ročníku má problém dostať sa na zápasovú listinu. Zatiaľ čo v prvých šiestich stretnutiach sezóny sedel aspoň na lavičke, od septembrového duelu s Rennes sa v nominácii neocitol. 

"Na súpiske nie som z toho dôvodu, že potrebujú naplniť nejaké normy. Je tam A a B-list, na A-liste sú dvaja gólmani, na B-liste musia byť nejakí hráči z akadémie. Do toho musia byť aj futbalisti z juniorky, ktorí sú z Francúzska, takže moju neúčasť mi oznámil tréner. Neostáva mi nič iné, než to akceptovať," prezradil v rozhovore pre RTVS.

Jakubechova bilancia z uplynulých sezón.
Jakubechova bilancia z uplynulých sezón.Flashscore

Napriek tomu však bude svojmu tímu držať proti slovenskému šampiónovi palce. Ide predsa o veľa: "Pre nás je ten zápas veľmi dôležitý, keďže sme momentálne druhí v skupine, Slovan je prvý. Potrebujeme vyhrať. Máme dosť nahustený program, naposledy sme vyhrali nad Brestom, príprava bola krátka. Včera sme sledovali video, nejaké informácie som poskytol aj ja, čiže vnímajú ho ako najkvalitnejšieho súpera zo skupiny."

"Verím, že uspejeme, tie body potrebujeme. Skupinu chceme vyhrať a myslím si, že sa to v tomto dvojzápase môže rozhodnúť," dodal Jakubech. Výkop stretnutia medzi Lille a Slovanom je naplánovaný o 18:45.

Lille - Slovan Bratislava