Lille otočilo duel so Slovanom, slovenský majster nezvládol záver stretnutia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lille otočilo duel so Slovanom, slovenský majster nezvládol záver stretnutia

Aktualizované
Borjan podal ďalší skvelý výkon.
Borjan podal ďalší skvelý výkon.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v 3. kole skupinovej fázy na ihrisku Lille 1:2. V skupine A sa tak nachádzajú na druhom mieste, o bod za francúzskym súperom.

Lille - Slovan Bratislava 2:1

Úvodné minúty stretnutia nepriniesli nič zásadné. Hra pripomínala šachovú partiu a Slovan sa ocitol na súperovej polovici po prvýkrát v 8. minúte, keď po centri Lovata do šestnástky hlavičkoval Kašia do Andrého. O päť minút neskôr neprešla Andrého prihrávka do pokutového územia, dopredu mohol ísť Barseghjan, neprestrčil sa ale medzi dvojicu hráčov Lille. Slovan začal vystrkovať rožky.

Blackman centroval z pravej strany a domáci mali veľké problémy. Loptu odvrátili k Čavričovi, ktorý hlavičkoval nepresne, následne už domáci futbalisti loptu upratali. V 21. minúte prihral Barseghjan do šestnástky Čavričovi, ten mu loptu vrátil, Barseghjan mal veľa času, špekuloval, naznačil kľučku, no potom strieľal do brániaceho hráča. Lille bolo ochromené a kopilo kombinačné chyby.

O štyri minúty neskôr to prišlo. Aleksandar Čavrič využil Lovatov center z ľavého krídla a napálil loptu do siete. Gól ešte musel uznať systém VAR. Francúzi prepli na vyšší rýchlostný stupeň, Slovan však v bráne podržal fantastický Borjan, ktorý na bránkovej čiare vyrazil hlavičku Davida po centri z pravej strany. Gólman však o pár sekúnd ostal sedieť na zemi s bolestivým výrazom na tvári a držal sa za lýtko. Našťastie pre hostí mohol pokračovať v hre.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V závere prvého dejstva skúšal Barseghjan strieľať spoza šestnástkového oblúka. Slovan na trávniku bojoval s cieľom zaistiť si počas odchodu do šatní vedenie a dve minúty pred koncom mohlo byť vyrovnané. Yazici adresoval finálnu prihrávku Gomesovi, ktorý zakončoval z prvej, tesne minul ľavú žrď Borjanovej brány.

Lille sa v úvode druhého polčasu snažilo vpredu niečo vymyslieť, no nebolo to ono a priaznivcov nemohol výkon tešiť. V 50. minúte vybojovali domáci rohový kop, zahrali ho nakrátko na Gomesa, ktorý pálil z diaľky, nepresná lopta skončila v Borjanovom náručí. Strážca svätyne hostí privádzal favorita do zúfalstva aj naďalej, center hostiteľov najprv vyrazil iba na kopačku Yaziciho, potom si však poradil s jeho gólovou dorážkou.

Domáci postupne zvyšovali tlak a ich snaha rezultovala do vyrovnávajúceho zásahu Yusufa Yaziciho v 68. minúte. Kašia urobil chybu, prihrával cez os ihriska, jeho prihrávku hráči Lille zachytili a mohli sa tešiť.

Situácia v skupine A.
Situácia v skupine A.Flashscore

Pätnásť minút pred koncom sme videli dobrý protiútok Slovana. Ťahal ho Barseghjan, prihral doprava Blackmanovi, ktorý prestrelil Chevaliera, no tomu vypomohol Ribeiro, ktorý odkopol loptu pred bránkovou čiarou. V 80. minúte skúmal VAR možný pokutový kop po previnení sa Blackmana vo vlastnej šestnástke na Remyho Cabellu. Ten istý hráč z následnej akcie skóroval, poslal domácich do vedenia a zaznamenal prvý presný zásah od apríla.

Nevydarený záver duelu z pohľadu hostí korunoval o štyri minúty neskôr Lucas Lovat, ktorý detinsky dvakrát podkopol Žegrovu a navyše ho ťahal za dres. Rozhodca jeho skrat potrestal červenou kartou. Slovan tak odchádza z Francúzska bez bodov.