Lech je favoritom, musíme to akceptovať. Venujeme pozornosť každému detailu, vraví Gašparík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lech je favoritom, musíme to akceptovať. Venujeme pozornosť každému detailu, vraví Gašparík

Spartakovci majú bohaté skúsenosti s poľskými súpermi v rámci európskych súťaží.
Spartakovci majú bohaté skúsenosti s poľskými súpermi v rámci európskych súťaží.Profimedia
Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík (41) sa netají tým, že favoritmi dvojzápasu tretieho predkola Európskej konferenčnej ligy sú futbalisti Lechu Poznaň. Výhodu domáceho prostredia bude mať v prvom stretnutí poľský celok, jeho úvodný výkop je naplánovaný na štvrtok 10. augusta o 20:00.

To, že je niekto favorit automaticky neznamená, že sa slovenský tím vopred zdá. "Urobili sme všetko pre to, aby sme sa na tento zápas čo najlepšie pripravili," zdôraznil lodivod Trnavčanov.

Spartak má v kádri hneď osem hráčov, ktorí majú za sebou kratšie či dlhšie pôsobenie v poľskej Ekstraklase. Sám tréner hral v rokoch 2011-2012 za Górnik Zabrze. Gašparík si dokonca spomenul na súboj na štadióne na Bulharskej ulici.

Lech Poznaň - Spartak Trnava, štvrtok 20:00

"Prehrali sme vtedy 0:2, pamätám si, že na štadióne bolo veľa fanúšikov, skvelá atmosféra. Ale tak to má byť, teraz pôjde o európsky pohár. Myslím si, že atmosféra bude mať dobrý vplyv aj na hru môjho tímu," tešil sa slovenský kouč na tlačovej konferencii. Gašparík zároveň nepochybuje o tom, kto má väčšie šance na postup.

"Určite je Lech favoritom a my to musíme jednoducho akceptovať. To, čo môžeme ukázať my, je dobrá organizácia hry. Náš realizačný tím sa snaží mužstvo optimálne pripraviť - tak, aby nás vo štvrtok nič neprekvapilo. Stále sledujeme a analyzujeme zápasy Lechu, snažíme sa venovať pozornosť každému detailu. Odložili sme aj nadchádzajúce stretnutie s FC Košice, aby sme mali viac času na prípravu," vysvetlil.

Gašparík sa na žreb nesťažoval. Pozitíva sa snaží hľadať v tom, že súperom bude štvrťfinalista predchádzajúceho ročníka Európskej konferenčnej ligy.

"V prvom rade si nemôžeme vyberať súperov, musíme brať to, čo nám osud prisúdil. Ak sa pozrieme na poľské a slovenské kluby, tak v našom prípade môže športovo aj finančne vzdorovať iba Slovan Bratislava. Na druhej strane ma upokojovala vidina, že nás nečaká dlhá cesta a že budeme hrať na krásnom štadióne. A pri dobrom výsledku sme schopní vypredať všetky vstupenky na odvetu. A to je pre nás tiež veľmi dôležité," pokračoval hlavný muž lavičky.

Na tlačovej konferencii bol prítomný aj stredopoliar Spartaka Roman Procházka, ktorý v kariére hrával za Górnik (v rokoch 2020-2021). I on má za sebou skúsenosť so štadiónom v Poznani.

"Veľmi dobre vieme, čo nás čaká. Je to obrovský štadión a atmosféra na ňom je obdivuhodná. Takto by mal vyzerať futbal a my sa tešíme, že tu budeme hrať," poznamenal.

Tím z Trnavy je poľským klubom dobre známy. V sezóne 2018/19 boli Slováci lepší v druhom predkole Ligy majstrov ako Legia Varšava. Pred rokom si v treťom predkole EKL ligy neporadili s Rakówom Čenstochová.

"Poľské kluby sú silné ako tímy, ale majú aj veľa individualít, veľmi kvalitných futbalistov. V kádri je tiež čoraz viac legionárov," uzavrel analýzu k duelu Gašparík. Do Poznane cestuje zhruba päťsto priaznivcov Spartaka, na tribúnach sa vo štvrtok večer očakáva viac ako 25-tisíc divákov.