Takáč s víťazným návratom. Daniel s Procházkom upozorňujú na kvalitu, ktorá Trnavu čaká

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takáč s víťazným návratom. Daniel s Procházkom upozorňujú na kvalitu, ktorá Trnavu čaká

Erik Daniel otvoril gólovú kanonádu v sieti Audy.
Erik Daniel otvoril gólovú kanonádu v sieti Audy.TASR
Zverenci Michala Gašparíka (41) predviedli v domácej odvete odlišný výkon. Svojho lotyšského súpera prakticky prevalcovali od prvej do poslednej minúty a zaslúžene sa tešia z postupu do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Čaká ich minuloročný štvrťfinalista Lech Poznaň.

Chalani to výborne odbojovali

V bránke trnavského Spartaka odchytal odvetný zápas 2. predkola s Audou Dominik Takáč. Dvadsaťštyriročný brankár sa vrátil medzi tri žrde po dlhšej odmlke. V uplynulých dňoch ho limitovali problémy s kolenom. "Cítil som sa v stretnutí dobre. Som rád, že koleno drží a môžem opäť chytať," povedal Takáč.

Flashscore známky hráčov základnej zostavy trnavského Spartaka
Flashscore známky hráčov základnej zostavy trnavského SpartakaFlashscore

"Po dlhšom čase som chytal vážny zápas, teším sa, že sa nám ho podarilo zvládnuť. Veľa roboty som nemal, chalani to výborne odbojovali a plnili veci, čo sme si povedali v kabíne. Na súpera taktika platila, vyústilo to do troch gólov a potom sa už len dohrávalo. Možno akurát na konci pri góle škoda straty lopty. Dôležité ale je, že sme postúpili," vravel Takáč.

V ďalšom kole minuloročný štvrťfinalista

Súper Spartaka v treťom predkole Lech Poznaň pred dvoma rokmi vyhral poľskú ligu, v minulej sezóne stroskotal v Európskej konferenčnej lige až vo štvrťfinále na neskoršom finalistovi Fiorentine. Teraz vyradil litovský Kauno Žalgiris po víťazstvách 3:1 a 2:1.

Štatistika súboja
Štatistika súbojaFlashscore

"Budeme sa snažiť na nich čo najlepšie pripraviť. Na takom veľkom a možno aj vypredanom štadióne to bude veľký zápas pre nás všetkých. Viem, že za Lech hrá Portugalčan Joel Pereira, ktorý pôsobil aj v Spartaku a v minulej sezóne hrával za klub pravidelne. Poliaci budú kvalitným protivníkom, nebude to žiadna sranda," dodal Takáč.

Daniel s Procházkom upozorňujú na kvalitu

Stredopoliar Roman Procházka a krídelník Erik Daniel hrávali Ekstraklasu a vedia, že Lech bude náročné sústo. "V Poznani vždy bola dobrá kulisa, ide o kvalitného súpera, majú tam šikovných cudzincov. Je to jedno z najlepších poľských mužstiev. Bude to ťažké, ale teším sa na to, aj na atmosféru a krásny štadión," uviedol Procházka.

Lech Poznaň - Trnava (10. august, 19:00)

"S Lechom sme počas môjho pôsobenia v Zaglebie Lubin dvakrát prehrali, takže nemám s nimi dobré skúsenosti. Je to silné mužstvo, budeme mať čo robiť. Na štadióne bolo vtedy 35-tisíc ľudí, fanúšikovia budú prínosom dvojzápasu," doplnil Daniel.