Trnava postupuje cez Audu, odvetu kontrolovala. Spoznala aj súpera v 3. predkole EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava postupuje cez Audu, odvetu kontrolovala. Spoznala aj súpera v 3. predkole EKL

Djuricin sa teší zo svojho gólu do siete Audy.
Djuricin sa teší zo svojho gólu do siete Audy.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava porazili v odvetnom zápase 2. predkola Konferenčnej ligy lotyšskú Audu 4:1 a postúpili do 3. predkola, kde bude ich súperom poľský Lech Poznaň.

FC Spartak Trnava - FK Auda 4:1

Trnava mala stretnutie pod kontrolou takmer celých 90 minút. Už od úvodu držala loptu a dokázala s ňou dobre kombinovať, ale dlhší čas čakala na to, kým si vytvorila nebezpečnejšie šance. Auda sa spoliehala na kontry, pričom jedna jej aj zaujímavo vyšla, no gól nedokázala dať, a tak udrel slovenský favorit.

Spartaku fantasticky vyšla záverečná desaťminútovka prvého polčasu. Mikovič vyhral súboj v strede poľa, posunul loptu na Erika Daniela, ktorý spred pokutového územia trafil krásnou strelou pod brvno. V pohárovej Európe sa presadil už za štvrtý slovenský klub.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

O dve minúty neskôr práve Mikovič centroval zľava, Marco Djuricin sa odpútal od stopérov a z päťky pravačkou nedal šancu Ozolsovi. Ten lovil hrací predmet zo siete tretí raz počas nadstaveného času. Pas z priameho kopu spadol v malom vápne, najlepšie sa zorientoval Lukáš Štetina a pravačkou vsietil tretí gól Trnavy.

Po zmene strán domáci s prehľadom kontrolovali priebeh odvetného zápasu. Zvýšiť mohol Ofori, technický pokus obtrel o žrď. Ak o postupe "Andelov" v "malom Ríme" ešte niekto zo 7 394 divákov pochyboval, tak v 75. minúte už nemohol. Roman Procházka za pomoci teču Minkevičša upravil skóre na 4:0. Konečný výsledok a čestný zásah hostí strelil Manyumow Achol.

Trnava zároveň pozná súpera v 3. predkole Konferenčnej ligy. Už o týždeň vo štvrtok (10. augusta.) sa predstaví na pôde poľského Lechu Poznaň, ktorý bez väčších problémov vyradil litovský Kauno Žalgiris. Odveta sa na štadióne Antona Malatinského odohrá 17. augusta. Tretí tím predošlého ročníka Ekstraklasy naposledy došiel až do štvrťfinále EKL, kde vypadol s Fiorentinou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore