Oslabená Trnava víťazstvo v Lotyšsku neudržala. Odveta je otvorená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Oslabená Trnava víťazstvo v Lotyšsku neudržala. Odveta je otvorená
Sebastián Kóša otváral skóre, ale na víťazstvo jeho gól nestačil.
Sebastián Kóša otváral skóre, ale na víťazstvo jeho gól nestačil.TASR
Štvrtý nikéligista vstúpil do pohárovej Európy. Trnavský Spartak cestoval do Lotyšska, z ktorého si vezie do budúcotýždňovej odvety otvorený rezultát 1:1. Ešte v prvom dejstve videl červenú kartu Nicolas Gorosito (34).

Auda - Trnava 1:1 (0:1)

Tréner Gašparík avizoval na predzápasovej tlačovej konferencii, že v zostave nenastanú, oproti minulej sezóne, výrazné zmeny. Lodivod stavil na osvedčených hráčov, ktorí poznajú jeho systém. Z novicov nastúpil od úvodu iba stopér Gorosito. 

Domáci takmer zaskočili hostí z "malého Ríma" už v tretej minúte. Skvelým a dôležitým zákrokom sa chytil brankár Vantruba pri hlavičke Bretschneidera. O päť minút prišla najlepšia možná odpoveď. Rohový kop Trnava rozohrala nakrátko. Pred pokutovým územím napriahol nikým nekrytý Bukata. Jeho pokus brankár Ozols vyrazil len na kopačku Procházku, ktorý okamžite loptu vrátil pred bránu a v páde ju do siete dopravil stopér Kóša - 0:1.

Jedným z aktívnych bol Erik Daniel
Jedným z aktívnych bol Erik DanielTASR

Bol to dôležitý moment, po ktorom "spartakovci" v pravom zmysle slova ožili. Nabrali sebavedomie a začali mať súboj pod kontrolou. Súpera nepúšťali do vážnejších šancí. Až po štandardke sa opäť blysol Vantruba pri hlavičke Mikulica, ktorý mieril k ľavej žrdi. 

Pred ním mohol skórovať Daniel. Rýchlonohé krídlo uniklo defenzíve, ale zoči-voči Ozolsa neprestrelil. Krátko po polhodine hry prišiel šok na trnavskej lavičke. V strede poľa rozohral loptu v sklze Gorosito, ale po prihrávke zabudol nohu vyššie, ako dovoľujú pravidlá a tá trafila protihráča. Arbiter duelu mu ukázal žltú kartu, a keďže skúsený stopér jednu v devätnástej minúte videl, predčasne sa porúčal pod sprchy. 

Nie ideálna situácia v európskom predkole, ale zverenci Michala Gašparíka prvé dejstvo ustáli. Do kabín odchádzali spokojnejší (s priebežným stavom). Po zmene strán prišla zmena na hosťujúcej strane. Na trávnik sa z kabíny nevrátil Ofori, ktorého nahradil Željkovič. 

Štatistický pohľad na súboj
Štatistický pohľad na súbojFlashscore

Aktivita mierne na trávniku opadla. Spartak sa, logicky, nepúšťal do otvorenej bitky, chcel kontrolovať ihrisko a hrať kompaktne vzadu. Lenže v 59. minúte využil otvorený priestor cez ľavú stranu Ramires, ktorý mieril presne vedľa Vantrubu k jeho ľavej žrdi - 1:1. 

V nasledujúcich minútach sa domáci tlačili do zakončenia. Futbalisti Trnavy mali o jedného menej na trávniku náročnú úlohu. Bojovali zo všetkých síl a do odvety, ktorá je na programe o týždeň vo štvrtok 3. augusta od 17:30, si vezú remízový rezultát. Všetko je tak otvorené. 

Predstavenie FK Auda