Nemyslí si, že by boli Barcelona. Dnipro je podľa Štetinu zdolateľné

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemyslí si, že by boli Barcelona. Dnipro je podľa Štetinu zdolateľné

Stopér Trnavy Lukáš Štetina (vľavo) a tréner Spartaka Michal Gašparík po konci tlačovej konferencie.
Stopér Trnavy Lukáš Štetina (vľavo) a tréner Spartaka Michal Gašparík po konci tlačovej konferencie.TASR
Tlačová konferencia Spartaka Trnava pred odvetným zápasom play-off o skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy sa mala začať v stredu o 17:30, ale futbalisti z "malého Ríma" prišli do Košickej futbalovej arény krátko pred 17:45. Samotná tlačovka za účasti trénera Michala Gašparíka (41) a Lukáša Štetinu sa začala o niekoľko minút neskôr.

Trnavský kouč priblížil situáciu v tíme po minulotýždňovom súboji, Djuričinovu absenciu, hovoril o príprave na štvrtok. Na záver si zaspomínal na Škrtela a úspešné ťaženie Spartaka v pohári, zaprial si i prajné fanúšikovské prostredie zo strany východniarov.

Zhrnutie ostatných dní

"My sme týždeň využili klasicky tak, ako vždy. Najskôr sme si zanalyzovali a vyhodnotili domáci zápas, potom sme mali ťažký ligový duel v Skalici. Po ňom sme mali tri tréningové jednotky, aby sme boli stopercentne pripravení. V stredu sme trénovali doobeda a tak dnes na tréning nevyužívame KFA. Streda bol jediný deň, keď sme mohli trénovať na sto percent, predtým boli hráči unavení po nedeli. Verím, že sme čo najlepšie pripravení na štvrtok."

Djuričin a jeho zápal srdcového svalu

"Ako bolo medializované, Marco je hospitalizovaný a čakáme na ďalšie vyšetrenia. Pre nás je to problém, pretože predstavoval kvalitu a gólovosť. To nám teraz vypadlo a potrebujeme to nahradiť, ale veríme, že každý problém sa dá vyriešiť. Máme tu ešte Milana Ristovského a v nedeľu sme vytiahli Jakuba Paura, ktorý tam môže hrať. Chystali sme sa aj na to, že nám Marco môže vypadnúť na dlhšiu dobu. Uvidíme, aké dopadnú ďalšie vyšetrenia a aká bude diagnóza. Stále to nemáme potvrdené. Marco by mal byť prevezený do Viedne, pravdepodobne až tam sa dozvieme definitívnu diagnózu."

Kto bude hrať vedľa Štetinu na stopérovi

"Zostavu a plán som mal v hlave už deň po vzájomnom zápase. Medzitým bol duel v Skalici, kde sme rotovali zostavu, 7-8 hráčov bolo zmenených, boli tam aj striedania cez polčas a po 60. minúte, aby sme ušetrili čo najviac síl, predišli zraneniam a boli čo najlepšie pripravení. Pozíciu pri Šteťovi (Lukáš Štetina, pozn. red.) máme vybavenú a verím, že sa trafím do zostavy. Potrebujeme hrať na víťazstvo, pretože len to nám zaručí skupinu."

Michal Gašparík má už o zostave jasno.
Michal Gašparík má už o zostave jasno.TASR

Gonzalo García ako možný nový tréner Dnipra

"Pripravovali sme sa aj na to, že tam nový tréner bude, analyzovali sme si aj jeho hru a jeho vstup, čo by mohol zmeniť na hre Dnipra, sme pripravení aj na túto alternatívu. To čo vieme a vravelo sa v médiách, mal by tam zostať ten istý tréner, ktorý bol aj v Trnave, ale nikdy neviete. Áno, je to určite mierna výhoda, keďže nemajú široký štáb, nemajú hlavného lodivoda." 

Vykartovaní traja hráči "domácich"

"Z troch hráčov, ktorí im vypadli, si myslím, že sú dvaja kľúčoví na stopérskom poste, tak aj v strede či na krídle, ale viem, že to pre nich nie je až taký problém, pretože majú kvalitu a majú veľa hráčov. Samozrejme, je to mierna výhoda. Dnipro nám dá pocítiť kvalitu, v prvom zápase to nestihli pre červenú kartu - zmenila v podstate všetko. Keď som si to spätne pozeral na videu, videl som ich sebavedomie aj v desiatich. Keď sme to v druhom polčase viac rozbalili a hrali ofenzívnejšie, tak až vtedy spozorneli a zistili, že aj my kvalitu máme a že ich nečaká nič ľahké. Postúpi len ten, kto vyhrá."

Dnipro-1 - Spartak Trnava, štvrtok 20:00

Spomienky na minuloročný pohár v Košiciach

"Bolo tu dosť hráčov, ktorí tu budú aj zajtra, je to dobrá skúsenosť. Pamätám si, že vtedy strelil Škrťo (Martin Škrtel) jediný gól za Trnavu, no najmä Milan Ristovski dal rozhodujúci gól. Vo futbale to tak býva, že sa vám darí proti nejakému súperovi či na nejakom štadióne, bodaj by sa tu Milanovi takto darilo a strelil tu vytúžený gól, ktorý potrebujeme dať. Milanovi by som to fakt doprial asi najviac."

Podpora publika

"Som presvedčený, že Košičania aj Prešovčania ukážu, že nám fandia, že nám vytvoria domáce prostredie, že sa tu budeme dobre cítiť, že vyšpičkujú hráčov ešte k lepšiemu výkonu. Dnipro kvalitu má, my si potrebujeme siahnuť na dno svojich síl, čo najviac hráčov sa potrebuje dostať na výkonnostné maximum, aby sme mali šancu byť úspešní. Myslím si, že zajtra sa ukáže, že my Slováci bez ohľadu na klubovú rivalitu bojujeme na jednej strane."

Východniari by však privítali skupinu v Košiciach

"Rozmýšľali sme aj nad tým, a určite tu bude aj mnoho takých ľúdí (ktorí budú fandiť Dnipru), možno aj tí, ktorí sa pohybujú na tomto štadióne, alebo sú s ním spojení, pretože to Košičanom a štadiónu prináša aj nejaké benefity. Verím, že Slováci si radšej pozrú v skupine Trnavu v televízii, ako by išli na cudzie mužstvo na štadión."

Po pravej ruke Michala Gašparíka sedel Lukáš Štetina. Tridsaťdvaročný stopér si vybavil spomienky na pôsobenie na Ukrajine, kde bol hráčom Metalistu Charkov od marca 2011 do júla 2013.

Má po Lechu pripravenú ďalšiu parádu do odvety? 

"V tomto smere mám pocit, že sú na mňa kladené veľké nároky vzhľadom na to, že som stopér. Sústredíme sa na to, aby sme zápas zvládli ako tím, silu Dnipra vnímame. Ak by som však dal gól, bola by to čerešnička na torte. Akýkoľvek zásah a akékoľvek víťazstvo nás bude tešiť oveľa viac."

Najsilnejšie stránky Dnipra

"Z môjho pohľadu je najsilnejšia individuálna kvalita hráčov. Pôsobil som na Ukrajine a hoci to bolo dávno, presne tak si však Ukrajincov pamätám - sú agilní, fyzicky veľmi dobre pripravení. V každom ukrajinskom tíme som si všimol, že majú kvalitných mladých hráčov, to sa mi potvrdilo. Čo post, tam dobrý hráč a niečím výnimočný. Na druhej strane si nemyslím, že by boli Barcelona. Našou tímovosťou a pripravenosťou ich môžeme zdolať."