Trnavu máta strata strelca. Gašparík vytiahol hráča, s ktorým dva mesiace nepočítal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnavu máta strata strelca. Gašparík vytiahol hráča, s ktorým dva mesiace nepočítal

Marco Djuričin (vľavo) má údajne problémy so srdcom a Trnave bude chýbať. Dĺžka absencie nie je známa.
Marco Djuričin (vľavo) má údajne problémy so srdcom a Trnave bude chýbať. Dĺžka absencie nie je známa.TASR
Futbalisti Spartaku Trnava sa už v utorok vybrali na cestu do Košíc, kde ich vo štvrtok o 20:00 čaká odvetný duel play-off o skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy s ukrajinským Dniprom-1.

Všetko zlé je na niečo dobré

Tréner Michal Gašparík sa na úvod obzrel za domácim stretnutím, v ktorom Trnavčania nedokázali využiť celozápasovú presilovku o jedného muža. V jeho závere dokonca dvojnásobnú a iba remizovali pred vypredaným hľadiskom 1:1.

"Výsledok sme si priali lepší, pretože okolnosti tomu nahrávali. Na druhej strane nie je zlý, je určite hrateľný a všetci ideme do Košíc odhodlaní urobiť všetko pre to, aby sme postúpili. Ideme tam so sebavedomím, vieme, že to bude ťažké. Papierovým favoritom je stále Dnipro, ale rozhoduje sa na ihrisku," vravel kouč Spartaka pre klubovú televíziu Spartak TV a pokračoval:

"Dokázali sme zdolať aj silnejších súperov, ale hráči si musia siahnuť na dno svojich síl a dostať sa na hranicu maximálnej výkonnosti. V posledných dueloch sme videli, ako je dôležitá efektivita, či už v prvom vystúpení, alebo potom v Skalici. Nemôže tam byť ťarcha veľkého zápasu, musíme mať čistú hlavu."

Ako naznačuje 41-ročný lodivod, všetko zlé je na niečo dobré. Víťaz Slovenského pohára musí v metropole východu hrať aktívne, keďže o ničom nie je rozhodnuté.

"Možno keby sme doma vyhrali, tak v hlavách by bolo ubrániť výsledok, čo by nebolo dobré. Takto platí remízový stav a ak chceme postúpiť, potrebujeme hrať na víťazstvo, tak to aj bude vyzerať na ihrisku," zamyslel sa Gašparík.

"Domáci" naďalej s dočasným koučom

Dnipro bude podľa všetkého aj v odvete bez hlavného kouča. Ukrajinské média ostatné dni spomínali príchod Španiela Gonzala Garcíu, lenže bývalý manažér holandského Twente, chorvátskej Istry 1961 či niekdajší hráč Heerenveenu, Groningenu i Maccabi Tel-Aviv mal ponuku odmietnuť. Tím by mal viesť tréner brankárov Valerij Horodov.

"Chystali sme sa aj na to, že by k nim prišiel García. Sledovali sme jeho zápasy a veci, ktoré by sa v ich systéme mohli zmeniť, ale teraz už pracujeme s tým, že nový tréner nepríde. Myslím si, že mierna výhoda to pre nás určite je. Keď ste v situácii, že nemáte hlavného trénera, nemáte ani taký široký realizačný tím, ako mali predtým," prezradil šéf lavičky z "malého Ríma".

Strata kľúčového hráča

Trnavčania majú aj zlé správy. V odvete sa musia zaobísť bez Marca Djuričina, ktorý má údajne problémy so srdcom a je v nemocnici. Nahradiť by ho mal Jakub Paur, ktorý sa v čierno-červených farbách predstavil po dvoch mesiacoch (naposledy 28. júna proti Hajduku Split), keď s ním klub nepočítal. Uzdravený je už aj Kazeem Bolaji.

"V Skalici sme reagovali aj s Kubom Paurom, nastúpil na 30 minút. Okrem Rista (Milana Ristovského, pozn. red.) nemáme iného typologického útočníka, nemáme tam prakticky nikoho, koho by sme na hrot dali. Kubo je typ, ktorý vie zahrať aj v útoku, s ním počítame. Stále som vravel, že pokiaľ si nenájde klub, je naším hráčom, to naďalej platí. Verím, že je dobre pripravený, ak by sme ho potrebovali."

Trnavčania sa tak potrebujú posilniť nielen v prípade postupu do skupinovej fázy, ale po zranení Djuričina a s tým, že Paur mal možnosť rokovať s klubmi, to vyzerá aj na príchod nového hrotového útočníka. A nemusí to zostať len pri ňom.

"Je veľká škoda Marca, pretože nie je ľahké nájsť strelca a v ňom sme ho našli. Teraz uvidíme, aká bude diagnóza a na ako dlho nám vypadne, či budeme v zostávajúcich dňoch reagovať. Aj v prípade postupu do skupinovej fázy potrebujete odovzdať súpisku do 4. septembra, ani tam nám nezostáva veľa času do konca prestupového okna."

"Bolaji s nami tiež trénuje. Jedine Buky (Martin Bukata, pozn. red.) mal problém zo Skalice, pocítil bolesť pri stehennom svale, ale tiež bol v tréningu."

Djuričin bude pre Spartak citeľnou stratou nielen v odvete, ale aj v lige.
Djuričin bude pre Spartak citeľnou stratou nielen v odvete, ale aj v lige.Flashscore

V mieste dejiska o deň skôr

Štátny sviatok a 79. výročie Slovenského národného povstania využil tretí celok ostatnej sezóny Niké ligy na logistické účely. Sociálne siete Spartaka v utorok na obed hlásili začiatok cesty do Košíc, ktoré sú európskym stanom pre ukrajinského vicemajstra.

"Vyšlo nám to tak, že máme jeden deň naviac, dobre sme zregenerovali. V utorok cestujeme preto, aby sme necestovali deň pred súbojom šesť hodín v autobuse, navyše je sviatok, budú prázdne cesty. V stredu máme už len predzápasový tréning a ideme na to," uzavrel Michal Gašparík.

Košická futbalová aréna hlási vypredané, predaných je 5 836 lístkov. Organizátor vyhlásil duel ako rizikový, na fanúšikov bude dohliadať zvýšený počet policajtov.

Dnipro-1 - Trnava, štvrtok 20:00