Smútok v Trnave. Spartak nevyužil presilovku o dvoch hráčov, s Dniprom len remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Smútok v Trnave. Spartak nevyužil presilovku o dvoch hráčov, s Dniprom len remizoval

Aktualizované
Trnavčania nemôžu byť po zápase spokojní.
Trnavčania nemôžu byť po zápase spokojní.Profimedia
Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v úvodnom zápase play-off Európskej konferenčnej ligy s ukrajinským SC Dnipro-1. Mrzieť ich môže predovšetkým fakt, že od 5. minúty hrali v početnej výhode.

Trnava - Dnipro 1:1

Hra sa od úvodného hvizdu prenášala hlavne v strede poľa, prevažne bližšie k bráne Dnipra. Loptu však držali na svojich kopačkách práve futbalisti ukrajinského tímu. V 5. minúte Eduard Sarapij zastavil prenikajúceho Djuričina a dostal žltú kartu, hoci situácia hraničila s červenou. Zákrok napokon skúmal systém VAR a Sarapij putoval pod sprchy. Prochádzka z následného priameho kopu veľa vody nenamútil, prestrelil svätyňu ukrajinského gólmana.

V 13. minúte sa rozdávali tresty aj na strane domácich. Erik Daniel v snahe akrobaticky zakončiť nepríjemne zasiahol jedného z hosťujúcich futbalistov a dostal za to žltú kartu. Po vylúčení hosťujúceho stopéra bolo zrejmé, že "Andeli" chcú využiť početnú prevahu, hrozili však aj Ukrajinci. Pikhaljonokov center odvrátil po dvadsiatich minútach preč z trnavského pokutového územia Štetina. O sedem minút neskôr strieľal z väčšej vzdialenosti Bukata, ale len do rukavíc Kinarejkina.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Šikovný pas Erika Daniela na biely bod poslal prudko po zemi na bránu po polhodine hry Roman Procházka. Brankár Dnipra mal veľké šťastie, že lopta smerovala priamo na neho. Tretia strela na bránu v podaní Trnavy prišla v 43. minúte, keď to skúšal sviatočný strelec Mikovič. Najväčšia šanca domácich sa však zrodila v nadstavenom čase prvého dejstva. Dlhé vhadzovanie predviedol Koštrna, do obrovskej šance sa dostal Djuričin. V skrumáži pred hosťujúcou bránou dvakrát zakončil, Kinarejkin ale ostal neprekonaný. Oba tímy tak odišli do šatní za stavu 0:0.

Tréner Trnavy Michal Gašparík využil cez polčasovú prestávku hneď trojnásobné striedanie. Djuričina nahradil Milan Ristovski, Bukatu Azeez Oseni a Procházku Samuel Štefánik. Ristovski okamžite pohrozil pred ukrajinskou svätyňou, gól však stále nepadol. Domáci sa v úvodnej štvrťhodine druhého dejstva prezentovali útočnejším štýlom hry a obliehali šestnástku Dnipra, hostia ale pozorne bránili.

Hodnotenie aktérov stretnutia.
Hodnotenie aktérov stretnutia.Flashscore

V 55. minúte to prišlo. Prihrávku na pravé krídlo dostal Kelvin Ofori a vykúzlil vynikajúcu ranu, ktorá ešte bola tečovaná. Od bránkovej konštrukcie skončila lopta za čiarou a Trnavčania sa dostali do vedenia.

Trnava sa dlho netešila. Kóša bránil Hutsuljaka nedovolene, v šestnástke ho poslal k zemi. Hlavný rozhodca odpískal pokutový kop, hostia získali jedinečnú šancu na vyrovnanie. Oleksandr Pikhaljonok sa z bieleho bodu nemýlil a vyrovnal.

Spartakovci vedeli, že musia prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň. Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času predviedol svoju typickú akciu Erik Daniel, loptu však napálil do brvna hosťujúcej brány. 

V 88. minúte hrali hostitelia v presilovke o dvoch hráčov. Ihor Kohut dostal druhú žltú kartu za faul na Štetinu a musel opustiť ihrisko. "Andeli" mali na rozhodnutie stretnutia ešte sedem minút v nadstavenom čase, gól však nepadol, dokonca ani po čistej šanci Daniela, a tak ich konečný výsledok v konečnom účtovaní môže veľmi mrzieť.