Plzeň bez Slovákov neinkasovala ani proti Fiorentine, Watkins opäť pomohol Aston Ville

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň bez Slovákov neinkasovala ani proti Fiorentine, Watkins opäť pomohol Aston Ville

Aktualizované
Plzeň uhrala s Fiorentinou nerozhodný výsledok.
Plzeň uhrala s Fiorentinou nerozhodný výsledok.TASR
Futbalisti Plzne remizovali v úvodnom štvrťfinálovom zápase Konferenčnej ligy s Fiorentinou. Olympiakos doma zdolal Fenerbahce. Aston Villa si poradila s Lille a Bruggy zdolali PAOK. Odvety sa odohrajú o týždeň vo štvrtok 18. apríla.

Olympiakos - Fenerbahce 3:2

Známymi problémami a kauzami zmietané Fenerbahce síce bolo v prvom polčase opticky aktívnejšie, ale góly padli do jeho brány. Znova žiaril Konstantinos Fortounis, ktorému tohtosezónne pôsobenie v pohárovej Európe vychádza veľmi dobre. Grécky futbalista za úvodných 45 minút najskôr skóroval a potom asistoval.

V doterajších piatich jarných dueloch EKL zaznamenal dva presné zásahy a tri prihrávky. Na jeseň mal v EL vrátane predkola tri góly a až sedem asistencií. Po zmene strán skóroval prvý raz v drese Olympiakosu a premiérovo od apríla 2023 portugalský záložník Chiquinho.

Ayoub El Kaabi sa v prebiehajúcom ročníku presadil v rámci všetkých súťaží už 27-krát, ale až teraz zaknihoval prvú asistenciu. Fenerbahce ale nakoniec nevezie do domácej odvety až taký zlý výsledok, pretože Dušan Tadič aj Irfan Can Kahveci strelili svoje pätnáste góly v prebiehajúcej sezóne.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Plzeň - Fiorentina 0:0

Plzeň nemohla vo svojom historicky prvom európskom štvrťfinále počítať so zraneným slovenským krídelníkom Erikom Jirkom, pričom jeho krajan a brankár Tvrdoň bol iba na lavičke náhradníkov. V stretnutí nevideli fanúšikovia ani jeden presný zásah.

Západočeský tím neinkasoval v Konferenčnej lige sedem stretnutí v rade, neprehral posledných trinásť zápasov. Navyše ťahá šnúru dvanástich zápasov bez prehry po sebe. Fiorentina naopak na európskej scéne ešte nikdy nepodľahla českému mužstvu (5-3-0).

Zaujímavosťou je, že na domácej strane nastúpil v základnej zostave prvý raz od 12. októbra Řezník, pričom vtedy to bol pohárový duel s Mariánskymi Lázňami. Odvtedy odohral dokopy iba 20 minút, naposledy zasiahol do hry 14. decembra.

Plzeň vďaka remíze pomohla celému futbalu u našich susedov, pretože posunula koeficient a český futbal poskočil na desiate miesto.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Aston Villa - Lille 2:1

Duel sa začal nakláňať v prospech Aston Villy už v úvodnej štvrťhodine. Ollie Watkins strelil v aktuálnej sezóne za tento klub 25. gól vo všetkých súťažiach, čo je spolu s Dwightom Yorkeom v sezóne 1995/96 najviac. Na 2:0 zvýšil ešte v prvom dejstve John McGinn svojím tretím zásahom v tohtoročnej edícii EKL.

Lille v dueli narazilo na silu tímu z Premier League, keďže dovtedy inkasovalo v štyroch zápasoch EKL vonku len raz - v 81. minúte proti Slovanu Bratislava. Mužstvo prehralo na ihrisku súpera po troch dueloch a ak si chce zahrať svoje prvé európske semifinále v histórii, musí v odvete dohnať gólové manko. V závere stretnutia totiž korigoval skóre Bafodé Diakité, ktorý zaznamenal svoju premiérovú trefu v súťaži.

V drese hostí sa tentokrát odmlčal útočník Jonathan David - podieľal sa na 11 góloch v posledných deviatich vystúpeniach. Posledných jeho päť zásahov prišlo v druhom polčase.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

Club Bruggy - PAOK 1:0

Belgický celok, ktorý sa rovnako ako Plzeň prebojoval medzi osem najlepších tímov súťaže až z 2. predkola, rozhodol o svojom triumfe už na začiatku stretnutia po zásahu Huga Vetlesena. Nórsky reprezentant tak priblížil svoj tím k prvému semifinále na európskej pôde od roku 1992.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore