Prvé štvrťfinále pre Lille a rozprávkový obrat Olympiakosu. Ďalej v EKL ide aj Fenerbahce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvé štvrťfinále pre Lille a rozprávkový obrat Olympiakosu. Ďalej v EKL ide aj Fenerbahce

Aktualizované
Fenerbahce postupuje aj napriek prehre v odvete.
Fenerbahce postupuje aj napriek prehre v odvete.Profimedia
Fenerbahce, Fiorentina, Plzeň, PAOK, Bruggy, Aston Villa, Olympiakos a Lille si zahrajú vo štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy. Rozhodli o tom štvrtkové odvety osemfinálovej fázy. Žreb je na programe v piatok 15. marca.

Fenerbahce - Royale Union SG 0:1

/prvý zápas 3:0, postupuje Fenerbahce/

Fenerbahce síce v odvete prehralo najtesnejším rozdielom, vďaka náskoku z prvého duelu však ide ďalej. Domácich fanúšikov zdvihol zo sedadiel skórujúci Bright Osayi-Samuel, jeho gól ale pre ofsajd neplatil. Jediný zásah stretnutia tak zaznamenal až po zmene strán v drese belgického majstra Mathias Rasmussen.

Fiorentina - Maccabi Haifa 1:1

/prvý zápas 4:3, postupuje Fiorentina/

Fiorentina sa teší z postupu po domácej remíze s Haifou. Jediný gól domácich zaznamenal rozdielový strelec úvodného duelu Antonín Barák, český reprezentant nastúpil po dlhšom čase od úvodných minút. Na jeho zásah síce chvíľu pred koncom odpovedal Anan Khalaili, izraelský celok už ale na výhru nedosiahol.

PAOK - Dinamo Záhreb 5:1

/prvý zápas 0:2, postupuje PAOK/

Hostia si do odvety priviezli mimoriadne nádejný dvojgólový náskok, o ktorý prišli a po výprasku sa so súťažou lúčia. Grécky tím, ktorý už do kabín odchádzal za stavu 3:0, priviedol k úspechu 20-ročný obranca Konstantinos Koulierakis - asistoval pri úvodnom góle a sám sa postaral o štvrtý zásah PAOK-u.

Plzeň - Servette 1:0 po pen.

/prvý zápas 0:0, postupuje Plzeň/

Diváci nevideli gól ani v jednom z osemfinálových stretnutí, dokonca nepadol ani v predĺžení. Hrdinom tretieho tímu českej najvyššej súťaže sa stal brankár Martin Jedlička, ktorý zneškodnil prvú a tretiu jedenástku hráčov súpera. Plzenčania v prvých troch sériách ani raz nezaváhali. V záverečnej štvrtej Japonec Keigo Cunemoto zamieril mimo bránu. Plzeň sa prvýkrát vo svojej histórii dostala medzi najlepších osem tímov v európskych pohárových súťažiach. Slovák Marián Tvrdoň sedel len na lavičke domácich.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Aston Villa - Ajax 4:0

/prvý zápas 0:0, postupuje Aston Villa/

Aston Villa využila po bezgólovom prvom zápase výhodu domáceho prostredia na jednotku. K víťazstvu nasmerovala anglický celok jeho hlavná hviezda Ollie Watkins, ktorá však pre zranenie kolena krátko po polhodine musela opustiť ihrisko. I bez svojho kanoniera však Villans strelili ďalšie tri góly a ocitli sa tak medzi najlepšou osmičkou. V nej zabojujú o jeden z najväčších klubových úspechov tohto storočia.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Bruggy - Molde 3:0

/prvý zápas 1:2, postupujú Bruggy/

Bruggy doma otočili nepriaznivý vývoj osemfinále. Belgický zástupca sa dočkal úvodného gólu na konci prvého dejstva z kopačiek Andreasa Skova Olsena, ktorý krátko po návrate z kabíny zaznamenal aj rozdielový zásah celého dvojzápasu.

Lille - Sturm Graz 1:1

(prvý zápas 3:0, postupuje Lille)

Lille si postrážilo postup do štvrťfinále. Českého gólmana Jaroša prekonal už v prvom polčase Tiago Santos a hoci iskru nádeje pre rakúsky celok vykresal pred odchodom do kabín hlavou Mika Biereth, po výmene strán sa prekvapenie nekonalo. Francúzsky tím si zahrá štvrťfinále pohára v Európe premiérovo v histórii.

Maccabi Tel Aviv - Olympiakos 1:6

/prvý zápas 4:1, postupuje Olympiakos/

Na grécky tím by si zrejme po prvom zápase nikto nestavil ani deravý groš, ofenzíva hostí sa však na neutrálnej pôde v Srbsku vybičovala k fantastickému výkonu a zmazala trojgólovú stratu. Leví podiel na úspechu Olympiakosu mala dvojica útočníkov Daniel Podence a Ayoub El Kaabi, ktorí sa gólom či asistenciou podieľali na štyroch zásahoch mužstva z Pirea v riadnom hracom čase. Dramatický dvojzápas vyvrcholil v predĺžení, v ktorom boli úspešnejší hostia zásluhou postupového gólu skúseného Stevana Jovetiča.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore