Predviesť špičkový výkon a Liverpoolu to čo najviac sťažiť, hlási tréner Sparty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predviesť špičkový výkon a Liverpoolu to čo najviac sťažiť, hlási tréner Sparty

Priske sa chce na Anfielde prezentovať kvalitnou hrou.
Priske sa chce na Anfielde prezentovať kvalitnou hrou.Profimedia
Podľa trénera Briana Priskeho (46) je cieľom Sparty vo štvrtkovej osemfinálovej odvete Európskej ligy predviesť špičkový výkon a po úvodnej domácej prehre 1:5 Liverpoolu zápas čo najviac sťažiť. Myslí si, že dva debakle jeho tímu po sebe nemôžu pokaziť pozitívny dojem z doterajšieho priebehu sezóny.

Do Liverpoolu so sebou Priske vzal aj zranených hráčov. Na tlačovej konferencii vyzdvihol fakt, že na Anfield Road príde Spartu podporiť 2 500 fanúšikov. Obhajcovia českého titulu minulý štvrtok na Letnej proti najväčšiemu favoritovi súťaže herne neprepadli, na rozdiel od súpera ale v zápase nevyužili množstvo príležitostí. 

"Nie sme naivní, vieme, že sme si to doma skomplikovali. Duel sme si rozobrali a zamerali sa na veľa pozitívnych momentov. S celkovým výkonom som bol celkom spokojný, zvlášť medzi šestnástkami. Vytvorili sme si rovnako veľa nebezpečných útokov ako Liverpool a tiež slušný počet šancí, ktoré by sme normálne premenili," uviedol dánsky kormidelník.

"Výsledok tiež odráža individuálnu kvalitu hráčov, poriadne nás potrestali. Naším plánom do zajtrajšieho zápasu je predviesť špičkový výkon, Liverpoolu to čo najviac sťažiť, snažiť sa využiť šance a držať sa nášho štýlu," vyhlásil Priske.

V nedeľu jeho zverenci prehrali v Plzni 0:4, čím vyrovnali svoju najvyššiu porážku v histórii samostatnej ligy. "Nikto nemá radosť z dvoch porážok po sebe a rozhodne nie z takých výsledkov. V Sparte sa v tejto sezóne deje veľa pozitívnych vecí, jeden alebo dva výsledky nemôžu tento pocit zničiť. Českú ligu vedieme, v Európe prežívame jednu z najlepších sezón. Tešíme sa na zajtrajší zápas, všetci máme veľkú motiváciu,“ podotkol.

"Je úžasné byť tu. Po porážkach 1:5 a 0:4 je to samozrejme ťažké, ale akonáhle vstúpite na tento štadión, musí vás to nabudiť. Ak to tak nie je, máte problém," mienil niekdajší obranca dánskej reprezentácie.

Anfield v minulosti spoznal ako hráč Portsmouthu aj tréner Midtjyllandu. Žiadne konkrétne spomienky si ale pri návrate na ikonický štadión nevybavil. "Úprimne som si na nič nespomenul. Mám šťastie, že starnem a zabúdam na dobré aj zlé veci," vravel.

"Je to tu fantastické. Znovu musím oceniť našich fanúšikov, celú sezónu sú úžasní. Príde nás podporiť 2 500 priaznivcov a doraziť sem má ďalších 500. Podporujú nás fantasticky nielen v českej lige, ale aj v Európe. Musíme im dopriať pekný zážitok, predviesť veľmi dobrý výkon. Napríklad do Limassolu ich dorazilo 700 a boli tam úžasní," chválil Priske.

S tímom do Liverpoolu odleteli aj zranení Asger Sörensen, Jakub Pešek a David Pavelka. "Nie sú pripravení. Za dobu pôsobenia v Sparte veľa vyzdvihujem tím. Je to šanca, ako ukázať, že to je o tímovom úsilí, preto sú tu všetci členovia kádra i realizačného tímu. Pavelka a Péša sa zapájajú do tréningu po zranení. Asger ešte chvíľu s mužstvom trénovať nebude," odtajnil.

"Dostali sme sa sem vďaka tímovému úsiliu, a aj keď zranení hráči veľmi nehrali, každý deň v tréningu makajú. Podľa mňa to treba oceniť. Je dôležité, že sú tu, aby cítili, že sú súčasťou mužstva a zápasu. To je jeden z dôvodov, prečo prišli," vysvetlil tréner.

Rovnako ako pred prvým stretnutím je podľa kouča ťažké odhadnúť, v akej zostave mužstvo trénera Jürgena Kloppa nastúpi. "Čo rozhodne viem, je to, že chcú vyhrať. Urobia pre to pred domácimi fanúšikmi všetko. S kým nastúpi, neviem, ich mentálne nastavenie ale bude jasné. Vôbec o tom nepochybujem," myslel si Priske, ktorý v minulej sezóne doviedol Spartu k prvému ligovému titulu po deviatich rokoch.

Liverpool - Sparta Praha (štvrtok 21:00)