UEFA trestala za pyrotechniku. Fanúšikovia Bayernu so zákazom na štvrťfinále LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

UEFA trestala za pyrotechniku. Fanúšikovia Bayernu so zákazom na štvrťfinále LM

Bavori sa budú musieť zaobísť bez svojich podporovateľov.
Bavori sa budú musieť zaobísť bez svojich podporovateľov.AFP
Fanúšikovia Bayernu Mníchov dostali zákaz účasti na vonkajšom zápase štvrťfinále Ligy majstrov. Dôvodom je pyrotechnika, ktorú hodili na ihrisko počas úvodného osemfinálového duelu na pôde rímskeho Lazia.

UEFA potrestala Bayern pokutou 40 000 eur po tom, čo jeho priaznivcvi počas októbrového víťazstva 2:1 v Kodani odpálili pyrotechniku. Klub dostal v decembri podmienečný jednozápasový zákaz nákupu vstupeniek na duely hrané vonku. Incident na pôde Lazia bol dôvodom ďalšieho zákazu. Klub sa proti rozhodnutiu UEFA neodvolá.

"Tento trest musíme prijať. Pyrotechnika bola nielen odpálená, ale aj úmyselne vystrelená na ihrisko, čo priamo ohrozilo okolostojacich. Išlo tak o jednoznačné porušenie podmienok podmienečného trestu. Odvolanie je, žiaľ, zbytočné," povedal generálny riaditeľ nemeckého giganta Jan-Christian Dreesen

"To, že teraz musíme hrať vonku bez podpory našich fanúšikov, je veľká rana. Malá skupina individuálnych previnilcov urobila medvediu službu všetkým našim priaznivcom a tímu," dodal Dreesen.

Bayern zdolal Lazio v súčte 3:1 a postúpil do štvrťfinále. Žreb ďalšej fázy súťaže sa uskutoční v piatok 15. marca. Prvé zápasy sa budú hrať 9. a 10. apríla, odvety sú naplánované na 16. a 17. apríla.