Trpišovský proti AC Miláno sľubuje tlak, Karabach pomýšľa na historický úspech

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trpišovský proti AC Miláno sľubuje tlak, Karabach pomýšľa na historický úspech

Tréner Slavie ešte nehádže flintu do žita.
Tréner Slavie ešte nehádže flintu do žita.Profimedia
Futbalisti Slavie Praha veria, že im domáce prostredie pomôže zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúci dvojzápas proti AC Miláno v osemfinále Európskej ligy. Na ihrisku talianskeho veľkoklubu prehrali 2:4, no podľa kormidelníka Jindřicha Trpišovského (48) je v silách jeho tímu postúpiť.

Prvý duel sa skončil víťazstvom AC Miláno 4:2 po tom, čo Slavia hrala od 26. minúty v oslabení po vylúčení Malicka Dioufa. V zápase sa gólovo presadil aj slovenský útočník Ivan Schranz, ktorý znížil na priebežných 2:3. Oba tímy sa na odvetu naladili víťazstvami v domácich ligách - AC zdolalo doma Empoli 1:0, Slavia si poradila s Teplicami 4:0. Trpišovský svojmu mužstvu verí: "Doma budeme viac tlačiť."

V ešte horšej pozícii než Slavia je jej mestský rival Sparta. "Rudí" prehrali doma s FC Liverpool 1:5 a pred odvetou na ihrisku favorizovaného súpera majú iba minimálne šance na postup. Na Anfielde sa navyše predstavia po tom, čo utrpeli prehru rozdielom štyroch gólov aj v ligovom zápase - v Plzni podľahli 0:4.

Hráči Glasgowu Rangers a Benficy Lisabon odohrali v EL tri vzájomné zápasy a všetky sa skončili remízou. V prvom osemfinále sa zrodil výsledok 2:2 a pred štvrtým vzájomným stretnutím je jasné, že sa táto séria skončí, keďže duel musí mať víťaza. Zápas povedie slovenská rozhodcovská pätica na čele s hlavným arbitrom Ivanom Kružliakom, asistentmi Branislavom Hanckom a Jánom Pozorom, asistentom VAR Michalom Očenášom a štvrtým rozhodcom Petrom Kráľovičom.

Futbalisti West Hamu sa pokúsia proti Freiburgu využiť výhodu domáceho prostredia a otočiť skóre dvojzápasu, v ktorom prehrávajú 0:1. "V prvom stretnutí sme nemali strelecké kopačky. Teraz sme odhodlaní spraviť všetko pre to, aby sme to zvrátili. Budeme mať za sebou našich fanúšikov a skvelú atmosféru," uviedol tréner anglického mužstva David Moyes podľa uefa.com.

Hráči Karabachu môžu pomýšľať na jedno z najväčších prekvapení doterajšieho priebehu, keďže s Leverkusenom v prvom zápase remizovali 2:2. Tréner lídra Bundesligy Xabi Alonso priznal, že tento výsledok nebol náhodný: "Máme šťastie, že sme dokázali vyrovnať. Karabach mal smolu, pretože nedokázal využiť viaceré svoje príležitosti. Šance na postup sú 50:50," uviedol kormidelník Leverkusenu, ktorý nechal v prvom osemfinále odpočívať brankára so slovenskými koreňmi Lukáša Hradeckého.

Odvety osemfinále.
Odvety osemfinále.Flashscore

Domáce prostredie sa po remíze (1:1) na ihrisku súpera pokúsia zužitkovať aj hráči Atalanty proti Sportingu Lisabon. "Mali sme zvíťaziť. Okrem prvých 20 minút sme boli lepší tím. V druhom zápase bude väčší tlak, pretože pôjde o rozhodujúci duel," poznamenal stredopoliar Marten De Roon.

Hráči AS Rímslavia spravili významný krok k postupu, keď nad Brightonom v prvom stretnutí triumfovali 4:0. "Jediné, čo môžeme urobiť, je zlepšiť sa," uviedol stredopoliar Pascal Gross. Útočník talianskeho tímu Romelu Lukaku upozornil, že duel je iba v polčase: "Hral som v Anglicku dosť dlho a viem, že anglické tímy sa nikdy nevzdávajú." Výsledok 4:0 si do odvety priniesli aj futbalisti Marseille, ktorí sú blízko k postupu cez Villareal.