Tréner Slavie po prehre na San Sire: Tímu sa musím pokloniť. Verím, že ešte sme nevypadli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Slavie po prehre na San Sire: Tímu sa musím pokloniť. Verím, že ešte sme nevypadli

Trpišovský na slávnom milánskom San Sire.
Trpišovský na slávnom milánskom San Sire.Profimedia
Hoci futbalisti Slavie v úvodnom osemfinále Európskej ligy prehrali v Miláne s domácim AC 2:4, tréner Jindřich Trpišovský (48) mal pre nich slová chvály. Kouč ocenil, ako sa jeho zverenci na štadióne minuloročného semifinalistu prestížnejšej Ligy majstrov dokázali popasovať s viac ako hodinovým oslabením po vylúčení El Hadjiho Malicka Dioufa (19).

Diouf musel v 26. minúte opustiť ihrisko po ostrom zákroku na nohu Christiana Pulišiča. "Mrzí ma hlavne to, že sme sa nemohli viac ukázať v jedenástich ľuďoch. Pred naším tímom sa musím pokloniť, dali sme tu dva góly a v niektorých fázach sme sa skvele vyrovnali s akciami domácich. Mám radosť, ako sa s tým chlapci dokázali vyrovnať," citovala Slavia na sociálnej sieti X svojho lodivoda z tlačovej konferencie.

Pražania napriek oslabeniu dokázali na San Sire proti favoritovi súťaže a druhému najúspešnejšiemu tímu v histórii Ligy majstrov hroziť a dvakrát sa gólovo predviesť vďaka zásahom Davida Douděru a striedajúceho Ivana Schranza

Taliansky gigant sa presadil až v záveroch polčasov. Gól na konečných 4:2 zaznamenal v 85. minúte Pulišič. "Mrzia ma inkasované góly zo štandardiek a aj ten štvrtý, ale bola to pekná akcia, to sa ťažko bráni," vyhlásil Trpišovský, ktorého tím prišlo do Milána podporiť viac ako 4 000 fanúšikov. Duel na slávnom San Sire sledovalo takmer 65-tisíc divákov. 

Kouč Slavie neskrýval presvedčenie, že postup pred domácou odvetou v budúcom týždni ešte nie je stratený: "Keď budeme hrať 11 na 11, môžeme na súpera viac zatlačiť. Verím, že doma budeme ešte nebezpečnejší. Bude to znova ťažký zápas, ale verím, že ešte nie sme z hry vonku. Som presvedčený, že je to v našich silách." 

"Je to pre nás rovnaký výsledok ako z Ríma. Verím, že doma vyhráme a pobijeme sa o postup," pripomenul Trpišovský, že Pražania na jeseň v skupine prehrali s AS Rím vonku 0:2 a doma potom rovnakým pomerom zvíťazili.

V Miláne sa vrátil k rozostaveniu na štyroch obrancov, v poslednej dobe pritom Slavia hrá na troch stopérov. "V minulosti sme hrali v štvorke a chceli by sme sa k nej vrátiť. Dosť sa to odvíja od toho, čo potrebujeme, ako hrá súper. Záleží aj na zdravotnom stave. Chceme to stabilizovať, ale musíme byť schopní reagovať na to, ako sa na nás protivník pripraví," vysvetlil český kormidelník.

AC Miláno - Slavia Praha 4:2