Výsledok je krutý. Liverpool nám dal lekciu z efektivity, smútil Haraslín po debakli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výsledok je krutý. Liverpool nám dal lekciu z efektivity, smútil Haraslín po debakli

Haraslín neskrýval svoj smútok z prehry.
Haraslín neskrýval svoj smútok z prehry.Profimedia
Sparťan Lukáš Haraslín (27) považoval domácu prehru 1:5 s Liverpoolom v úvodnom osemfinálovom zápase Európskej ligy za krutú. Vedúci tím anglickej Premier League podľa neho uštedril obhajcovi českého titulu lekciu z efektivity. Myslí si však, že Pražania môžu mať hlavy hore. Povedal to v rozhovore s novinármi.

Haraslín po ťažkej domácej prehre uviedol: "Z výsledku sme sklamaní, ale za predvedenú hru môžeme mať hlavy hore. Výsledok je krutý. Niektorí možno očakávali, že cúvneme a budeme brániť, ale chceli sme hrať svoju hru. Aj preto sme sa dostali do šancí, ktoré sme si vypracovali. Možno sme Liverpool zaskočili. Dali nám ale lekciu z efektivity a svoje šance využili. Ja a moje mužstvo nie."

Defenzívne poňatie hry by podľa neho nebolo dobré. "Keby sme sa v desiatich mali zatiahnuť pod loptu a len čakať, čo sa stane, tak by nás možno zatlačili ešte viac, pretože kvalitu v ofenzíve majú neskutočnú. Práve vysokým napádaním sme ich miestami dostali pod tlak, robili chyby a odkopávali loptu. Môže nás tešiť, že aj hráči takého kalibru boli pod tlakom. V útočnej fáze ale boli nepríjemní a nie nadarmo hrajú v Liverpoole," vyhlásil so 14 gólmi najlepší strelec Sparty v sezóne.

"Treba mať hlavy hore. Zahrali sme si s top mužstvom na svete. Treba hľadať pozitívne veci. Uvidíme, čo bude na Anfielde," podotkol reprezentant Slovenska, ktorý vo februári predĺžil so Spartou zmluvu. Odveta sa hrá 14. marca na štadióne Anfield Road.

Sparta Praha - Liverpool 1:5