Klopp si spomenul na roztržku s Priskem. Do Prahy prišiel odohrať veľký zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klopp si spomenul na roztržku s Priskem. Do Prahy prišiel odohrať veľký zápas

Klopp bol počas tlačovej konferencie v dobrej nálade.
Klopp bol počas tlačovej konferencie v dobrej nálade.Profimedia
Sotva vošiel do tlačového centra na Letnej, bolo jasné, že sa v miestnosti niečo zmenilo. Z trénera Jürgena Kloppa (56) sršala charizma bez toho, aby čokoľvek povedal. A keď už, tak väčšinou pobavil prítomných novinárov zo všetkých kútov Európy. "Avšak nie sme tu na to, aby sme sa rozprávali a spomínali na starých známych, toto je predovšetkým dôležitý zápas," pripomenul nemecký kouč.

Tréner, nakoľko je v kontexte štvrtkového stretnutia dôležitý fakt, že vás cez víkend čaká Manchester City v boji o prvé miesto v Premier League?

"Vo štvrtok hráme len jeden duel - proti Sparte - a ten je pre nás momentálne najdôležitejší. Nevyhrali by sme Carabao Cup a nedostali by sme sa tak ďaleko v iných súťažiach, keby sme podľa priorít uprednostňovali jednotlivé zápasy. Možno to vyzerá chytré, ale v tomto smere som asi hlúpy. V každom zápolení chceme odovzdať všetko a vo štvrtok večer to mienime ukázať."

Bude pri tom aj Mohamed Salah?

"Je s nami v Prahe a trénoval. Čo sa týka jeho energie a toho, koľko bude schopný hrať, to sa ešte uvidí. Počkáme si. Je však veľmi povzbudzujúce, že je späť a môžete to vidieť na jeho úsmeve. S jeho návratom na ihrisko chceme byť opatrní, pretože nás čaká veľmi intenzívny záver sezóny a nechceme nič uponáhľať."

Sparta - Liverpool (štvrtok, 18:45)

Čo už viete o Sparte?

"Odkedy sem prišiel Brian Priske, sú tu badateľné zmeny. Vyhrali titul, mužstvo hrá sebavedomo, ich hra má jasné princípy. Hrajú s veľkým nasadením, ale tak chceme hrať aj my. Ešte s nami nehrali, takže uvidíme. Očakávame ťažký súboj, ktorý pre nás nebude žiadna sranda. Momentálne sú na tom veľmi dobre."

Na Briana Priskeho ste narazili v roku 2020, keď viedol Midtjylland proti vám v Lige majstrov. Spomínate si na to?

"Áno, stretli sme sa... Ak si dobre pamätám, trochu sme sa chytili pri lavičkách. Nepáčilo sa nám, ako súper hral. Boli veľmi agresívni. Nechcem to rozpitvávať, ale pýtali ste sa na to, takže toto je moja odpoveď. Koniec koncov, videl som aj zápas proti Galatasarayu a to tiež nebol práve priateľský duel, ale tak to vo vyraďovacích fázach býva. Všetci sme ambiciózni a určite sa nechceme priateliť."

Aktuálna forma tímu.
Aktuálna forma tímu.Flashscore

A po športovej stránke?

"Pamätám si, že jeho tím bol veľmi organizovaný. Je to vidieť aj v prípade Sparty. Možno sa odvtedy v mnohých veciach zmenil. Dva vtedajšie zápasy sú veľmi málo na to, aby sme o niekom mohli povedať, aký je to tréner a akú má filozofiu. Každopádne v Prahe odvádza skvelú prácu, Sparte vrátil titul po deviatich rokoch a je opäť na prvom mieste, čo je veľmi pôsobivé."

Poznáte Patrika Bergera a Vladimíra Šmicera, ktorí sa často vracajú do Liverpoolu?

"Obaja sú legendami nášho klubu. Viem, že do Liverpoolu často chodia, ale väčšinou je to vtedy, keď je reprezentačná prestávka a nie som v meste, takže sa trochu míňame. Viem, že sú to veľké ikony a mal som tú česť sa s nimi niekoľkokrát stretnúť a porozprávať. Je to radosť, keď mi rozprávajú svoje zážitky. Považujem to za oveľa zaujímavejšie, ako keď im rozprávam svoje vlastné príbehy."

Aj oni vás obdivujú...

"Liverpool je špeciálny klub, ktorý nezabúda na svoje legendy, preto som ich mohol spoznať, to je skvelé. Tým sa to nekončí - pokiaľ viem, Patrik hral aj za Dortmund a ďalšia legenda Borussie - Tomáš Rosický - je v Sparte. Je tu veľa prepojení z minulosti, ale nie sme tu preto, aby sme sa stretli so starými známymi, ale aby sme odohrali veľký zápas!"