Pioli má pred Slaviou rešpekt. Napriek tomu verí, že s Milánom môže Európsku ligu vyhrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pioli má pred Slaviou rešpekt. Napriek tomu verí, že s Milánom môže Európsku ligu vyhrať

Pioli má pred Slaviou veľký rešpekt.
Pioli má pred Slaviou veľký rešpekt.Profimedia
Tréner Stefano Pioli (58) priznal, že nemôže myslieť na nič iné ako na celkové víťazstvo Európskej ligy s AC Miláno. Je si istý, že nadchádzajúce osemfinále proti Slavii bude veľmi ťažké. Pražský tím považuje za pohárovo skúsené mužstvo, ktoré hrá vo vysokom tempe a často mení zostavu.

Na tlačovej konferencii pred štvrtkovým domácim úvodným duelom na San Sire pochválil aj trénera červeno-bielych Jindřicha Trpišovského a pripomenul, že v rokoch 2019 a 2021 doviedol vršovický tím do štvrťfinále druhej najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe.

Milánčania postúpili do vyraďovacej fázy Európskej ligy po tom, ako v skupine Ligy majstrov skončili na treťom mieste. V prvom kole jarnej časti vyradili Rennes a v súčasnosti sú tretími najväčšími favoritmi na celkový primát za Liverpoolom a Leverkusenom.

"Je potrebné myslieť na to, že máme schopnosti a kvalitu, aby sme celú súťaž vyhrali. Najskôr však musíme byť dostatočne dobrí, aby sme prešli cez toto kolo. Všetky zápasy v európskych pohároch sú mimoriadne náročné," povedal Pioli.

Momentálna forma milánskeho AC.
Momentálna forma milánskeho AC.Flashscore

"Čaká nás tím, ktorý vo svojej skupine prehral iba raz v Ríme, takže je to veľmi nepríjemný súper. Musíme ísť krok za krokom. Dôležité bude, aby sme využili výhodu domáceho prostredia a vyťažili z neho čo najviac pred odvetou," dodal skúsený tréner aktuálne tretieho tímu talianskej Serie A.

Štýl hry Slavie považuje za nepríjemný a náročný. "Ide o perfektné mužstvo. Hrá s veľkým nasadením, energicky, snaží sa pokryť celé ihrisko. Hráči Slavie sa vyznačujú tým, že veľa behajú, radi držia loptu. Keď však dostanú voľné priestory, posielajú loptu rýchlo hore. Hrajú s tromi silnými a fyzicky zdatnými útočníkmi, ktorí sa často pohybujú pomerne blízko pri sebe," poznamenal Pioli.

"Skrátka, majú kvalitné mužstvo a tiež veľmi dobrého trénera, ktorý medzi zápasmi často urobí päť alebo šesť zmien v základnej zostave. Napriek tomu si vo svojich stretoch neustále udržiavajú vysokú výkonnostnú úroveň. Tréner je v Slavii už dlho, od roku 2018. Dvakrát sa pod jeho vedením dostali do štvrťfinále Európskej ligy. K dvojzápasu musíme pristúpiť s veľkým rešpektom a maximálnou koncentráciou," uzavrel bývalý obranca.

AC Miláno - Slavia (štvrtok, 21:00)