Sparťan Krejčí si želá, aby Salah nastúpil: Chceme sa porovnávať s najlepšími

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparťan Krejčí si želá, aby Salah nastúpil: Chceme sa porovnávať s najlepšími

Krejčí by bol rád, keby nastúpil Salah.
Krejčí by bol rád, keby nastúpil Salah.Profimedia
Keď Sparta naposledy hostila na Letnej Liverpool, mal len 11 rokov. Dnes je Ladislav Krejčí (24) kapitánom letenských a vo štvrtok bude chcieť poraziť najlepší anglický klub. "Z toho prvého zápasu si veľa nepamätám. Sparťanom som sa stal až ako dvadsaťročný, predtým som bol zbrojovák, takže teraz si to užijem oveľa viac," usmievala sa opora pražského tímu na predzápasovej tlačovej konferencii.

Liverpool sa cez víkend stretne s Manchestrom City. V zápase, v ktorom sa, pravdepodobne, rozhodne o titule. Máte pocit, že teraz v Prahe je ešte dôležitejšie prekvapiť anglického súpera?

"Sme si toho vedomí. Navyše vieme, že doma sa v európskych pohároch cítime oveľa lepšie. Postupne si dokazujeme, že tu môžeme poraziť kohokoľvek. Bude to dôležitý vstup a veľa nám napovie do odvety. Dá sa povedať, že ovplyvní naše šance na postup do ďalšej fázy."

V Sparte berú zápas proti Liverpoolu ako veľkú udalosť. Ľudia horúčkovito zháňajú vstupenky. Pociťujete to aj vy hráči?

"Áno, dosť výrazne. Lístky sa riešili už na derby, teraz je to zase Liverpool... Je to však asi jediná nepríjemná vec, ktorá s tým súvisí a ktorú riešite ako hráč. Na druhej strane som rád, že tam so mnou môžu byť moji blízki a ja, oni aj fanúšikovia sme odmenení takýmto veľkým súperom a atmosférou, aká bude."

Bude to najväčší zápas vašej kariéry?

"Je to asi najlepší tím, akému som doteraz čelil. Takže áno, dá sa to tak povedať."

Hovorí sa o tom, či bude hrať Mohamed Salah. Už trénoval. Chceli by ste, aby nastúpil?

"Bol by som za to veľmi rád, pretože o tom je Európa. Chcete si zmerať sily s najlepšími hráčmi, preto chcete hrať veľké súboje. Chceme sa s nimi porovnať a overiť si, na čo máme a kde sú naše limity."

Nesťažuje to trochu prípravu, keď neviete, proti komu nastúpite?

"Viac sme si ukazovali možnosti, ktoré sa môžu v priebehu duelu vyskytnúť. Z hľadiska taktiky, ako sa mení ich systém, keď do hry vstupujú ich silné individuality. Mali by sme byť dobre pripravení."

Máte v tíme dohodu, kto si s kým vymení dres?

"V šatni si niektoré nechávam. Myslím, že k nejakým výmenám dôjde, ale ešte sme sa o tom vôbec nebavili."

Pamätáte si na zápas z roku 2011, keď Sparta hostila Liverpool?

"Nepamätám si z neho nič, pretože som sparťanom len od svojich 20 rokov, predtým som bol zbrojovákom. Videl som len nejaké zostrihy. Teraz si stret s Liverpoolom užijem oveľa viac."

Sparta - Liverpool (štvrtok, 18:45)