Podľa Bernáta nemá Trnava čo stratiť. Gašparík staví pri absenciách na skúsenosti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podľa Bernáta nemá Trnava čo stratiť. Gašparík staví pri absenciách na skúsenosti

Tréner Michal Gašparík počas tréningu v Turecku.
Tréner Michal Gašparík počas tréningu v Turecku.TASR
Zhruba 25-tisíc fanúšikov privíta na štadióne Şükrü Saracoğlu v Turecku trnavský Spartak. Pre nikéligistu pôjde o európsku derniéru. Napriek tomu cestovalo mužstvo vedené Michalom Gašparíkom (42) do krajiny polmesiaca motivované favorita potrápiť a čo najviac mu znepríjemniť jeho prípadnú cestu za potvrdením postupu.

Trnava nemá čo stratiť

Pokojne môžeme tvrdiť, že sa obaja poznajú, veď za ostatných päť rokov pôjde vo štvrtok večer o štvrtú konfrontáciu. Kým v roku 2018 vyhrali obaja svoje domáce stretnutia, v aktuálnej edícii Trnavčania pred svojimi fanúšikmi neuspeli. Podali však výkon, ktorý im vlial do žíl pozitívny impulz. 

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

"Nemáme čo stratiť. Vieme, aká kvalita proti nám stojí, aká atmosféra nás čaká a chceme si to čo najviac užiť,“ zdôraznil pre klubový web pred výkopom ofenzívny stredopoliar Ján Bernát.

Nielen on, ale aj Michal Ďuriš prišli Spartaku pomôcť rozšíriť káder a kvalitovo potiahnuť tím na trávniku do skupinovej fázy. Skúsenému kanonierovi sa hosťovanie na konci kalendárneho roka skončí a vráti sa na Cyprus. 

Fenerbahce potrebuje postup potvrdiť

Kým futbalisti z "malého Ríma" vedia, že už nemajú šancu postúpiť, domáci sú v úplnej inej situácii. Prvé tri zápolenia zvládli "bez problémov", no v ostatných dvoch ťahali za kratší koniec. Vrátane debaklu od Nordsjaellandu 1:6. Zverenci İsmaila Kartala sa potrebujú vrátiť na víťaznú vlnu. S tromi bodmi si zabezpečí miestenku vo vyraďovacej časti.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore

"Neskladáme zbrane dopredu. Vieme, akí hráči tam sú, ale aspoň mne to dodáva motiváciu sa s nimi porovnať. Určite nám ukážu, čo musíme zlepšiť. Veríme, že ich potrápime. Na takýto zápas netreba hľadať extra motiváciu, súboj motivuje sám o sebe. Musíme byť pokojní, nemôžeme sa nechať strhnúť atmosférou. Myslím, že máme kvalitu na to, aby sme aj podržali loptu, ale bude to iné ako v našej lige," pokračoval v myšlienkach Bernát pre fcspartaktrnava.com.

Pri absenciách dôvera v skúsenosti

V závislosti od toho, ako si bude Ludogorec počínať proti Nordsjællandu, môže Fenerbahce stačiť aj remíza alebo dokonca prehra, no myslieť bude určite len na víťazstvo. Turci sú určite vďační, že posledné stretnutie skupiny hrajú doma, pretože na štadióne Şükrü Saracoğlu vyhrali desať z ostatných jedenástich európskych duelov (10-1-0) a v piatich stretnutiach EKL v tejto sezóne tu nastrieľali 19 gólov.

Posledné výsledky Spartaka.
Posledné výsledky Spartaka.Flashscore

Červeno-čiernym vypadlo pred odletom viacero kľúčových hráčov. V ligovom dueli pod Dubňom sa zranil Erik Daniel. Na ľavej strane nebude figurovať ani kapitán Martin Mikovič, ktorého zastavila viróza.

Tréner Gašparík prezradil, že pri spomínanej absencii tam bude alternovať Martin Šulek. Síce to má ako pravák cez nohu, no šéf lavičky doplnil, že sa spolieha na jeho skúsenosti. K dispozícii nie je ani stopér Štetina či stredopoliar Bainovič

Fenerbahce - Spartak Trnava (18:45)