Prial si Ajax. Nakoniec nastúpi proti svojmu bývalému zverencovi, Weiss reaguje na žreb

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prial si Ajax. Nakoniec nastúpi proti svojmu bývalému zverencovi, Weiss reaguje na žreb

Tréner Weiss reaguje na žreb šestnásťfinále EKL proti Sturmu Graz.
Tréner Weiss reaguje na žreb šestnásťfinále EKL proti Sturmu Graz.TASR
Bratislavský Slovan spoznal v pondelok popoludní svojho súpera, s ktorým si zahrá o druhú osemfinálovú účasť v rade Európskej konferenčnej ligy. V šestnásťfinálovom dvojzápase nastúpi proti neďalekému tímu z Rakúsku - Sturmu Graz. Na žreb reagoval hlavný lodivod Vladimír Weiss st. (59).

Slovan Bratislava sa vyhol najťažším prekažkám, ktoré mu hrozili - Ajaxu Amsterdam, Betisu Sevilla či Olympiakosu. Nakoniec bude cestovať zhruba 265 kilometrov do Grazu. "Osobne som si prial Ajax. Pre nás všetkých by bolo zážitkom hrať s takým veľkým klubom, no Sturm Graz má dobré mužstvo," zareagoval šéf "belasej" lavičky Vladimír Weiss st.

Rakúšania najskôr neuspeli v predkole Ligy majstrov, v ktorom podľahli PSV 1:4 a 1:3. Putovali do skupiny Európskej ligy, v ktorej nastúpili s Rákowom, Sportingom a Atalantou. V konkurencii nazbierali štyri body a skončili tretí. 

Posledné výsledky Slovana.
Posledné výsledky Slovana.Flashscore

"Sturm má kvalitný tím, nemá síce európske hviezdy, keď je však druhý hneď za Salzburgom, tak niečo musí vedieť. Súpera si celkovo dobre zanalyzujeme a verím, že sa pobijeme o postup. Výhodou je, že nemusíme ďaleko cestovať, z Bratislavy do Grazu je to ani nie tristo kilometrov. Hrá zaň Otar Kitešvili, môj bývalý zverenec z gruzínskej reprezentácie a výborný futbalista," pokračoval hlavný lodivod "belasých". 

Tamojšia Bundesliga má za sebou 17 kôl, počas ktorých Sturm iba dvakrát ťahal za kratší koniec. Za 11 výhier a štyri remízy im patrí s 37 bodmi druhá priečka. Líder zo Salzburgu má o dva body viac. Slovan zimuje v najvyššej slovenskej súťaži na prvom mieste. Pred druhou Žilinou vedie o sedem bodov.

Posledné výsledky Sturmu Graz.
Posledné výsledky Sturmu Graz.Flashscore

Obhajca majstrovskej trofeje sa môže tešiť aj na podporu svojich fanúšikov, keďže do Rakúska to jeho priaznivci nebudú mať ďaleko. "Aj pre fanúšikov je to geograficky veľmi dobré, náš sektor tam bude určite plný. Ako nás ľudia prišli podporiť do Ľubľany, očakávame, že prídu aj do Grazu. Verím, že tam vo výbornej kulise podáme dobrý výkon a dosiahneme ním výsledok, aký by nám dával šancu do odvety. Rovnako verím, že po dobrom výkone vonku vypredáme na odvetu Tehelné pole a urobíme všetko pre postup," uzavrel Vladimír Weiss st. Úvodné zápasy sú na programe 15. februára. Odvety následne 22. februára.