Slovan sa so skupinou rozlúčil prehrou. Na jar ho čaká play-off o osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan sa so skupinou rozlúčil prehrou. Na jar ho čaká play-off o osemfinále

Aktualizované
Strelec sa proti Ľubľane nepresadil.
Strelec sa proti Ľubľane nepresadil.TASR
Zverenci Vladimíra Weissa st. (59) si zabezpečili druhú miestenku v jarnej časti EKL po sebe v predstihu, keď v predchádzajúcom kole uspeli na pôde Klaksvíku. "Belasí" sa netajili pred výkopom posledného kola tým, že chcú v skupine vyhrať aj naposledy. Proti bola slovinská Ľubľana, ktorú už raz zdolali, no na Tehelnom poli jej podľahli 1:2.

Slovan Bratislava - Olimpija Ľubľana 1:2

Nikéligista základnou zostavou neprekvapil. Šéf lavičky opäť nešetril svoje opory aj napriek tomu, že má postup istý. Do stretnutia tak nastúpila prakticky najsilnejšia jedenástka. Pre zranenia chýbali Križan s Weissom. Tresty si odpykávali Lovat so Savvidisom.

Zostavy oboch tímov.
Zostavy oboch tímov.Flashscore

"Belasí" vstúpili do stretnutia aktívne a motivovane. V krátkom časovom slede si vypracovali prvý tlak v šestnástke súpera, z ktorého plynuli dva rohové kopy. Po druhom sa domáce mužstvo radovalo, keď odrazenú strelu Bajriča dorazil za chrbát hosťujúceho brankára Čavrič, no zakončoval z ofsajdu. 

Lenže úvodný nátlak z hráčov Slovana opadol a v 17. minúte prišiel šok na opačnej strane. Po štandardnej situácii zaspala defenzíva, čo využil, vďaka signálu, Pedro Lucas a hostia išli do vedenia - 0:1. Borjan na jeho zakončenie zvnútra pokutového územia k pravej žrdi nemal nárok.

Bratislavský Slovan neklesol na duchu. Pokračoval vo svojej hre a o desať minút vyrovnal. Po jednom z centrov, o ktorý sa postaral zľava Wimmer, si obrana Ľubľany nepočínala vôbec dobre, odvrátila loptu len k Blackmanovi, ktorý zvnútra ranou po zemi k pravej žrdi vyrovnal na 1:1.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Nikéligista v prvom dejstve dominoval a tlačil na súpera. Vypracoval si trinásť streleckých pokusov, ale iba jeden gól. Akokoľvek chcel po zmene strán svojho protivníka pretlačiť, tak im situáciu skomplikoval skúsený kanadský reprezentant Milan Borjan. Ďaleko pred svojim pokutovým územím nešetrne sfauloval prenikajúceho Pedra Lucasa, za čo videl okamžite červenú kartu. Domáci dohrávali od 54. minúte v poli o jedného menej. 

Netrvalo dlho a presilovku Ľubľana využila. Spoza šestnástky napriahol Silva, mieril do Pauscheka a druhú loptu z prvej namieril presne k ľavej žrdi Pedro Lucas. Gólman Trnovský tak okamžite po svojom nástupe inkasoval - 1:2. 

V ďalšom priebehu sa tréner Weiss snažil poslať na trávnik ofenzívnych hráčov a nevzdať boj o posledný bod v skupinovej fáze, ale to sa jeho hráčom už nepodarilo. S Európskou konferenčnou ligou sa v kalendárnom roku rozlúčili prehrou.