Slovan čaká dôležitý duel v Ľubľane, brúsi si zuby na postup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan čaká dôležitý duel v Ľubľane, brúsi si zuby na postup

Slovanisti chcú mať po dvoch dueloch na konte šesť bodov.
Slovanisti chcú mať po dvoch dueloch na konte šesť bodov.Profimedia
Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká druhé vystúpenie v rámci A-skupiny Európskej konferenčnej ligy. Po víťaznom vstupe s Klaksvíkom vo štvrtok nastúpia na pôde úradujúceho slovinského majstra NK Olimpija Ľubľana. Podľa útočníka "belasých" Aleksandara Čavriča (29) výsledok tohto duelu veľa napovie v boji o druhé postupové miesto.

Olimpija Ľubľana figuruje v prebiehajúcom ročníku domácej súťaže na 2. priečke o štyri body za NK Celje. Na súboj so Slovanom sa naladila víťazne, keď v nedeľu zdolala posledný tím tabuľky NK Rogaška 2:0. Vstup do účinkovania v EKL absolvovala na pôde francúzskeho OSC Lille, ktorému podľahla 0:2. Slovan a Ľubľana sa stretnú v tomto roku druhýkrát. Prvý vzájomný duel odohrali počas predsezónnej prípravy v Rakúsku. Víťazstvo si vtedy pripísal Slovan, ktorý po góloch Malika Abubakariho a Jaromíra Zmrhala vyhral 2:1.

Slovanisti zvládli vstup do EKL, keď na Tehelnom poli otočili nepriaznivý stav s Klaksvíkom a zvíťazili 2:1. Od duelu s tímom z Faerských ostrovov mužstvo trénera Vladimíra Weissa st. ťahá víťaznú sériu aj v Niké lige. Triumfy nad Žilinou (2:0), Ružomberkom (2:1) a Zlatými Moravcami (3:0) pridávajú slovenskému šampiónovi na sebavedomí.

"Tento zápas zrejme veľa napovie, vieme, že bitka o druhé postupové miesto bude pravdepodobne medzi nami a nimi. Nesmieme však zabudnúť na Klaksvík, ktorý bude doma silnejší. Dôležité je, že sme vyhrali prvý zápas, čo sa nám v minulých rokoch nepodarilo. Náš cieľ je v Ľubľane uspieť, myslím si, že na to máme, a urobíme pre to maximum," uviedol pre oficiálny klubový web autor víťazného gólu proti Klaksvíku Aleksandar Čavrič.

Slovan a Trnava musia byť obozretní. Z Fenerbahce ide strach, Ľubľanu ťahá portugalské eso

Duel na štadióne Stožice v hlavnom meste Slovinska povedú rozhodcovia z Grécka. Ako hlavný Tasos Sidiropoulos, na čiarach mu budú asistovať Polychronis Kostaras a Lazaros Dimitriadis. Zápas má výkop o 18:45, v priamom prenose ho odvysiela televízia Sport 1. Paralelne sa bude hrať aj duel medzi KÍ Klaksvík a OSC Lille.

Najbližší program Slovana.
Najbližší program Slovana.Flashscore

Olimpija Ľubľana - Slovan Bratislava

Klaksvík - Lille