Slovan osemfinále nezopakuje. Napriek sympatickému výkonu podľahol Sturmu aj doma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan osemfinále nezopakuje. Napriek sympatickému výkonu podľahol Sturmu aj doma
Aktualizované
Slovanu sa zázrak pred svojimi fanúšikmi nepodaril. S treťou najprestížnejšou klubovou súťažou sa lúčia pred bránami osemfinále.
Slovanu sa zázrak pred svojimi fanúšikmi nepodaril. S treťou najprestížnejšou klubovou súťažou sa lúčia pred bránami osemfinále.Opta by Stats Perform/TASR
Zverenci Vladimíra Weissa st. (59) mali pred sebou náročnú úlohu - dohnať trojgólové manko z prvého merania síl. Síce predviedli sympatický výkon, no ten nestačil ani na jeden zásah. Naopak, hostia využili jedno zo zaváhaní domácej defenzívy a z Bratislavy si odvážajú víťazstvo 1:0 i postup do osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

Slovan Bratislava - Sturm Graz 0:1

Oproti prvému stretnutiu urobil tréner Weiss v základnej zostave niekoľko zmien. Hlavná sa týkala rozostavenia. Slovan nastúpil vo formácii 3-4-3. Do brány sa vrátil uzdravený a po odpykaní trestu Milan Borjan. Pred sebou mal v trojčlennej obrane navrátilca taktiež po kartovom treste Wimmera. Na pravom kraji operoval po angíne zdravý Blackman

Úvodná polovica prvého dejstva priniesla výraznú aktivitu Slovana. Domáci celok chcel využiť podporu zaplneného Tehelného poľa. Až v 25. minúte si vytvorilo ale prvý vzruch. Juraj Kucka pri svojom osemdesiatom štarte v belasom drese ocitol vo vnútri šestnástky v dobrej pozícii. Zasekol si Schnegga, no pálil do hornej konštrukcie brány Jaroša.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

Nikéligista pokračoval vo svojom tempe. Hral nebojácne a v 40. minúte pálil sprava do bočnej siete Barseghjan. V samom závere prvého polčasu mohol rozjasať domáce tribúny po Barseghjanovej individuálnej akcii Strelec, lenže po jeho prihrávke sprava zblízka mieril do Jaroša. 

Aj po zmene strán sa Slovan vrátil z kabíny s chuťou. Bol aktívny, snažil sa centrovať do pokutového územia, ale príležitosť si nevypracoval. A tak prišiel trest na opačnej strane. Po aute hostí podbehol loptu Kašia, netakticky vystúpil Bajrič, čo využil na nájazd zoči-voči Borjanovi útočník Biereth a poslal Sturm Graz do vedenia 1:0.

Juraj Kucka má za sebou výživný duel.
Juraj Kucka má za sebou výživný duel.Opta by Stats Perform/TASR

Bol to tvrdý zásah do hry domácich. Tí sa až po hodine hry dostali k ďalšej strele. Pozornosť Jaroša vyskúšal bombou Kucka. Bez náznakov neboli ani hostia. Po centri zľava z kopačky Schnegga hlavičkoval z hranice malého vápna nad brvno Wlodarczyk. V 74. minúte rozohral Barseghjan siedmy roh a na prvej žrdi mieril hlavou tesne vedľa Kucka. 

Slovan chcel potešiť takmer 20 tisíc prítomných fanúšikov aspoň presným zásahom. Napriek nepriaznivému stavu neprestávali povzbudzovať. Gólových príležitostí mal ako šafranu. V ojedinelej sa v záverečnej päťminútovke ocitol striedajúci Marcelli. Strieľal po zemi do priestoru, kde bol Jaroš pripravený.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

V nadstavenom čase ešte zatiahol Blackman "ručnú brzdu" pri prenikajúcom Sarkariovi a Panamčan stretnutie nedohral. Sturm súboj dotiahol do víťazného konca. Vylepšil si svoju vonkajšiu bilanciu, keď v siedmom stretnutí mimo svoj štadión dosiahol ešte len druhý triumf (2-2-3).