Výborný Takáč. Štetina vystrelil Trnave do odvety nádej, aj keď prehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výborný Takáč. Štetina vystrelil Trnave do odvety nádej, aj keď prehrala

Stopér Štetina strelil dôležitý gól na ihrisku Poznane.
Stopér Štetina strelil dôležitý gól na ihrisku Poznane.TASR
Zverenci Michala Gašparíka (41) majú za sebou úvodný súboj 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Na pôde poľského Lech Poznaň prehrali 1:2. Výborný výkon podal brankára Dominik Takáč (24), ktorý podržal mužstvo pri viacerých príležitostiach domácich. O jediný presný zásah hostí sa v závere postaral stopér Lukáš Štetina (32). Trnava má tak stále šancu postúpiť.

Lech Poznaň - Spartak Trnava 2:1

Po medzišestnástkovom úvode privítal svoj bývalý celok v Poľsku Joel Pereira. V piatej minúte sa postavil k priamemu kopu a z tridsiatich metrov vystrašil brankára Takáča. Mieril vedľa pravej žrde. Bol to akýsi úvod hernej prevahy, ktorá nasledovala v ďalších minútach. Pereira unikol po pravej strane a odcentroval pred bránu, kde chýbal možno polkrok Ishakovi, aby zakončil. 

O niečo načasovanejší bol jeho spoluhráč Velde, ktorý v šestnástej minúte hlavičkoval zblízka k pravej žrdi, ale Takáč bol na mieste a podržal Trnavu. Zverenci Michala Gašparíka sa len ťažko dostávali k lopte. V prvej dvadsaťminútovke behali a presúvali sa bez nej. Odolávali úvodnému tlaku domácich.

Djuričin sa snaží ohroziť brankára. Trnava sa do šancí prakticky nedostávala
Djuričin sa snaží ohroziť brankára. Trnava sa do šancí prakticky nedostávalaTASR

Až v štyridsiatej minúte sa futbalisti z „malého Ríma“ dostali prakticky k prvému zakončeniu. Spoza pokutového územia napriahol Daniel, ale jeho strela bola zblokovaná na rohový kop. Ten rozohrala Trnava veľmi umne, pretože k ohrozeniu brány sa dostal Bainovič a takmer prekvapil brankára Bednareka. Lech odpovedal okamžite. Rovnako rohovým kopom. Po centri Pereiru hlavičkoval tesne vedľa ľavej žrde Blažič.

Ale všetko si domáci vynahradili 30 sekúnd po návrate na trávnik z kabíny. Pereira odcentroval sprava za obranu, kde naskočil Marchwinski a zblízka prekonal Takáča – 1:0.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Spartakovci sa nestihli poriadne otriasť. Hru nemali, bez lopty, ako upokojiť. Po hodine hry si Velde narazil loptu s Marchwinskim, prenikol pred bránu, odkiaľ prekonal Takáča a zvýšil na rozdiel dvoch gólov – 2:0. presadil po druhý raz. 

Ale nikéligista sa nechcel vzdať. Čakal na svoju šancu a tá prišla v 87. minúte. Štandardku rozohral Procházka, defenzíva domácich zrazila v šestnástke loptu k Štetinovi, ktorý bol zblízka nekompromisný a vystrelil "červeno-čiernym" nádej do odvety - 2:1. 

Záverečné minúty patrili trnavským hráčom. Gól im vlial do žíl potrebný impulz. Na trávniku ožili a dostali sa do záverečného tlaku. Prišla druhá štandardná situácia, po ktorej spartakovci predviedli zaujímavý signál a chýbalo málo, aby bol Štetina dvojgólový.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore