Atalanta bola lepšia, priznal Alonso. Bayer chce bolesť využiť na triumf v Nemeckom pohári

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atalanta bola lepšia, priznal Alonso. Bayer chce bolesť využiť na triumf v Nemeckom pohári

Alonsov tím zlyhal tesne pred vrcholom.
Alonsov tím zlyhal tesne pred vrcholom.AFP
Bayer Leverkusen zažil v tejto sezóne doposiaľ nepoznaný pocit. V titulovom boji Európskej ligy si pripísal prvú súťažnú prehru v ročníku a tréner Xabi Alonso (42) uviedol, že jeho tím musí pozitívne využiť bolesť po stredajšom neúspechu pred sobotňajším finále Nemeckého pohára.

Atalanta vyhrala v Dubline vďaka hetriku Ademolu Lookmana a ukončila ikonickú neporaziteľnosť bundesligového majstra po 51 zápasoch. Klub z Bergama zároveň zmaril nádej Leverkusenu na zisk treble.

"Atalante musíme zablahoželať. Boli intenzívni a lepší. Zaslúžia si to," priznal Alonso a dodal: "Celý tím dal do toho všetko, ale dnes to nebol náš deň. Musíme to akceptovať. Teraz máme šancu zbaviť sa tejto bolesti, ktorú musíme využiť správnym spôsobom na naše ďalšie finále v sobotu. Dnes sme to nedokázali."

Bayer, ktorý v apríli získal ligový titul, môže mať prvýkrát aj domáce double, keď sa v sobotňajšom finále Nemeckého pohára stretne s druholigovým Kaiserslauternom. Kapitán mužstva Jonathan Tah podporil svoj káder v snahe prekonať sklamanie z prehry vo finále Európskej ligy.

Atalanta - Leverkusen 3:0

Nemecký stopér pre RTL+ povedal: "Nesmieme sa tým nechať zlomiť. Samozrejme, je to obrovské sklamanie. Keď prídete tak ďaleko, chcete dosiahnuť iný výsledok. Napriek tomu musíme pokračovať, čaká nás veľký zápas. Naozaj to bolí a sme veľmi sklamaní, ale futbal je taký a musíme sa z toho poučiť."

Historická noc pre Atalantu. Vedeli sme, kde má Leverkusen medzery, vravel Gasperini

Sklamanie neskrýval ani stredopoliar Granit Xhaka, takisto si však stanovil cieľ vykúpenia v podobe triumfu v Nemeckom pohári. "Nejde o neporaziteľnosť, tá vôbec nebola dôležitá, ide o finále. Je to trpké, prehrali sme, ale ideme ďalej a v sobotu si to vynahradíme," vyhlásil.