Feyenoord a Juventus v Európskej lige víťazne, nevídaný skrat Manchestru United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Feyenoord a Juventus v Európskej lige víťazne, nevídaný skrat Manchestru United

Aktualizované
Holandský tím má za sebou úspešný vstup do dvojzápasu.
Holandský tím má za sebou úspešný vstup do dvojzápasu.Profimedia
Futbalisti Feyenoordu Rotterdam porazili v prvom štvrťfinálovom zápase Európskej ligy AS Rím najtesnejším rozdielom. Juventus pokoril lisabonský Sporting a Manchester United nezvládol záver duelu so Sevillou.

Feyenoord Rotterdam - AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 54. Wieffer

Domáci sa chceli Rimanom pomstiť za neúspešné finále premiérovej edície Európskej konferenčnej ligy, v ktorom sa tešili zverenci Josého Mourinha. Prvú štvrťfinálovú bitku na domácom štadióne napokon doviedli do úspešného konca, hoci to nemali jednoduché. AS mohlo ísť v 43. minúte do vedenia. Rozhodca odpískal po ruke Wieffera v pokutovom území penaltu, hosťujúci kapitán Lorenzo Pellegrini však zlyhal.

Chlieb sa teda lámal v prvej desaťminútovke druhého dejstva. Idrissi po ľavej strane utiekol Zalewskému a center mu vôbec nevyšiel, lopta však s obrovskou dávkou šťastia dopadla do priestoru, kde číhal voľný Wieffer. Skóre sa do konca stretnutia už nezmenilo. Odveta je na programe 20. apríla.

Juventus FC - Sporting CP 1:0 (0:0)

Gól: 73. Gatti

Hoci bol Juventus v dvojzápase favoritom, tréner Allegri pred duelom so Sportingom upozorňoval na kvalitu mužstva. "Bianconeri" totiž v aktuálnej sezóne vypadli z Ligy majstrov po konfrontáciách s iným portugalským klubom, Benficou, a tak sa chceli svojim fanúšikom revanšovať.

Domáci boli aktívni od úvodu a v 12. minúte mohol skórovať Federico Chiesa, Antonio Adán však predviedol dobrý zákrok a loptu vyrazil. Po polhodine mohol potešiť Portugalčanov Sebastián Coates, na druhej strane sa však vyznamenal Wojciech Szczęsny. Poľský brankár musel pred polčasom striedať pre problémy s dýchaním, na trávniku ho nahradil Mattia Perin.

V 73. minúte to prišlo. Po rohovom kope nedokázal Adán loptu pravačkou vyboxovať, k hlavičke sa dostal Dušan Vlahovič, ktorý trafil len protihráča na bránkovej čiare. Neprehľadnú situáciu dokázal využiť mladý Federico Gatti a presným zásahom rozhodol toto meranie síl.

Bayer Leverkusen - Royale Union Saint-Gilloise 1:1 (0:0)

Góly: 83. Wirtz - 52. Boniface

Prekvapenie sa zrodilo v Nemecku. Favorizovaný Leverkusen len remizoval s Royale Union Saint-Gilloise a v odvete ostáva všetko otvorené. V 7. minúte pohrozil Florian Wirtz, ktorý strieľal k pravej tyči ale následne minul. Po polhodine hry zachránilo gólmana Hradeckého brvno po skrumáži v pokutovom území.

V 52. však domáci prežili šok. Victor Boniface využil nenápadnú akciu na tri prihrávky a poslal outsidera do vedenia. Saint Gilloise siahalo po cennom víťazstve, v 83. minúte však aktívny Wirtz vyrovnal.

Manchester United - FC Sevilla 2:2 (2:0)

Góly: 14. a 21. Sabitzer - 84. Malacia (vl.), 90.+2 Maguire (vl.)

"Červení diabli" by na tento zápas najradšej zabudli, rozbehnutý ho pritom mali výborne. Po rýchlych góloch Sabitzera v prvom dejstve mali pohodlný náskok, o ktorý však v závere duelu prišli pre skrat v podobe dvoch zásahov do vlastnej siete. Nevídaný kúsok dáva v odvete obrovskú šancu Seville, ktorá je špecialistom na Európsku ligu a opäť potvrdila povesť turnajového mužstva.