Povinný postup pre Juventus a Manchester United v Európskej lige, Arsenal zlyhal v rozstrele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Povinný postup pre Juventus a Manchester United v Európskej lige, Arsenal zlyhal v rozstrele
Aktualizované
Vlahovič (vľavo) nasmeroval svoj tím k postupu.
Vlahovič (vľavo) nasmeroval svoj tím k postupu.Profimedia
Európska liga pozná mená postupujúcich. Pohárové dobrodružstvo pokračuje vo štvrťfinále pre Feyenoord, Juventus, Manchester United, Sevillu, Leverkusen, AS Rím, Sporting Lisabon a Royale Union SG. So súťažou sa prekvapivo lúči londýnsky Arsenal.

Feyenoord - Šachtar Doneck 7:1 (3:0)

Góly: 9. Giménez, 24. a 38. (pen.) Kökçü, 49. a 60. Idrissi, 64. Jahanbakhsh, 67. Danilo - 87. Kelsy

Holandský klub bol v odvete proti ukrajinskému súperovi "pri chuti" a pripravil mu potupný debakel. Keďže sa prvý duel skončil remízou 1:1, súboj sľuboval napínavé momenty. Od 9. minúty to však bola hra mačky s myšou, Feyenoord viedol po polčase o tri góly a v druhom dejstve zaznamenal ďalšie štyri. V zostave domácich nastúpil aj Slovák Dávid Hancko, ktorý prihrával na šiesty gól svojho tímu.

Betis Sevilla - Manchester United 0:1 (0:0)

Gól: 56. Rashford

Manchesterský gigant si do Sevilly priviezol pohodlný trojgólový náskok a odvetný duel zvládol s prehľadom. O osude zápasu rozhodol v 56. minúte Marcus Rashford, ktorý si spracoval prihrávku a rozhodol sa pre strelu z asi 20 metrov. Lopta následne prebzučala okolo gólmana a zapadla presne k pravej žrdi.

Fenerbahce - FC Sevilla 1:0 (1:0)

Gól: 41. Valencia

Špecialisti na poháry zo Sevilly opäť ukázali, že s nimi v Európskej lige jednoducho treba počítať. Prehra s tureckým Fenerbahce ich vďaka dvojgólovému víťazstvu v predošlom zápase trápiť nemusí. Pre fanúšikov klubu tak ide o zadosťučinenie, keďže Sevilla prežíva v lige katastrofálnu sezónu a bojuje o záchranu.

Freiburg - Juventus 0:2 (0:1)

Góly: 45. Vlahovič (pen.), 90.+ 5 Chiesa

ČK: 44. Gulde

Juventus doma zvíťazil 1:0 a proti bezkrvne hrajúcemu Freiburgu v Nemecku potvrdil postup medzi najlepšiu osmičku. Nemecký celok oslabil v prvom polčase Manuel Gulde, ktorý putoval pod sprchy a následnú penaltu premenil kanonier Dušan Vlahovič. Srb nemal v uplynulých týždňoch ideálnu formu. Skóre uzavrel v nadstavenom čase Federico Chiesa.

Arsenal FC- Sporting Lisabon 1:2 po pen.

Góly: 19. Xhaka - 62. Gonçalves

ČK: 118. Ugarte

Prvý zápas 2:2, postupuje Sporting.

Arsenal poslal do vedenia v 19. minúte Granit Xhaka, ktorý napálil odkopnutú loptu tesne k pravej tyči po tom, ako si k nemu našla cestu vo vnútri pokutového územia. Po polhodine hry sa Gabriel Jesus preštrikoval obranou súpera a vystrelil, jeho pokus však zneškodnil skvelým zákrokom Antonio Adán.

62. minúta priniesla vyrovnanie. Strela Pedra Gonçalvesa sa zastavila v sieti hore pod brvnom. Aaron Ramsdale sa mohol len prizerať. Ďalší gól v riadnom hracom čase nepadol a o víťazovi nerozhodlo ani predĺženie. Líder anglickej Premier League napokon pohorel v penaltovom rozstrele, keď svoj pokus nepremenil Gabriel Martinelli. V tábore Sportingu zavládla obrovská radosť z postupu.

Royale Union SG - Union Berlín 3:0 (1:0)

Góly: 18. Teuma, 63. Amani, 90.+ 4 Lapoussin

ČK: 80. Haberer

Prvý zápas 3:3, postupuje Royale Union.

Real Sociedad - AS Rím 0:0

ČK: 90.+8 Fernández

Prvý zápas 0:2, postupuje AS Rím.

Ferencváros Budapešť - Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)

Góly: 3. Diaby, 81. Adli

Prvý zápas 0:2, postupuje Leverkusen.