Hanckov Feyenoord proti Šachtaru, United pocestuje opäť do Španielska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hanckov Feyenoord proti Šachtaru, United pocestuje opäť do Španielska

Žreb určil osemfinálové dvojice.
Žreb určil osemfinálové dvojice.Profimedia
Piatkový žreb osemfinále Európskej ligy vo švajčiarskom Nyone rozhodol okrem iného o tom, že Feyenoord vyzve ukrajinský Šachtar a Manchester United znovu nastúpi proti španielskemu súperovi.

V osemfinále Európskej ligy si svoje sily zmerajú aj futbalisti Arsenalu a Sportingu Lisabon. Líder anglickej Premier League figuroval ako víťaz skupiny medzi nasadenými tímami, Sporting žrebovali v pozícii postupujúceho z play-off ako nenasadeného.

Vedúci tím holandskej Eredivisie Feyenoord Rotterdam v kádri so slovenským obrancom Dávidom Hanckom pôjde do zápasu so Šachtarom Doneck. Ukrajinský zástupca prešiel cez Stade Rennes až po jedenástkovom rozstrele.

Rekordný šesťnásobný víťaz súťaže FC Sevilla nastúpi proti Fenerbahce Istanbul. Jediné obmedzenie pri žrebovaní spočívalo v tom, že sa nemohli stretnúť tímy z jednej krajiny. Premožiteľ katalánskej Barcelony z Manchestru zabojuje o účasť medzi najlepšou osmičkou proti Betisu.

Prvé zápasy osemfinále sú na programe vo štvrtok 9. marca, odvety o týždeň neskôr. Finále Európskej ligy sa uskutoční 31. mája v Budapešti.

Žreb osemfinále Európskej ligy 2022/2023:

Union Berlín - Union Saint-Gilloise

FC Sevilla - Fenerbahce Istanbul

Juventus Turín - SC Freiburg

Bayer Leverkusen - Ferencváros Budapešť

Sporting Lisabon - Arsenal Londýn

Manchester United - Betis Sevilla

AS Rím - Real Sociedad San Sebastian

Šachtar Doneck - Feyenoord Rotterdam