Union vo forme, raduje sa aj Rím. Di María s hetrikom, Leverkusen zvládol rozstrel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Union vo forme, raduje sa aj Rím. Di María s hetrikom, Leverkusen zvládol rozstrel

Aktualizované
Di María zažil vo Francúzsku vydarený večer. Blysol sa hetrikom.
Di María zažil vo Francúzsku vydarený večer. Blysol sa hetrikom.Profimedia
Futbalisti FC Sevilla postúpili do osemfinále Európskej ligy. Španielsky tím a rekordný šesťnásobný víťaz súťaže si vydláždil cestu už minulý štvrtok domácim triumfom 3:0 nad PSV Eindhoven, v odvete play-off o osemfinále na pôde holandského súpera mu tak neublížila ani prehra 0:2. Nervy na uzde udržali hráči Leverkusenu v penaltovom rozstrele proti Monaku. Pozitívnu sériu natiahol Union Berlín, ktorý vyradil Ajax.

Žreb osemfinále EL sa uskutoční v piatok o 12.00 h v Nyone. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe 9. marca, odvety o týždeň neskôr.

AS Rím - Red Bull Salzburg 2:0 (2:0)

Góly: 33. Belotti, 40. Dybala

/prvý zápas 0:1, postúpil AS Rím/

Rímski vlci si zo súperovej pôdy priniesli gólové manko, ktoré doma museli doháňať a podarilo sa im ho zvrátiť ešte v prvom dejstve. V priebehu siedmich minút vybavili osemfinále pre trénera Josého Mourinha ofenzívni futbalisti Belotti a Dybala.

Union Berlín - Ajax Amsterdam 3:1 (2:0)

Góly: 20. Knoche (z 11 m), 44. Juranovič, 50. Doekhi - 47. Kudus, ČK: 90.+7 Alvarez (Ajax)

/prvý zápas 0:0, postúpil Union Berlín/

Union potvrdil výbornú formu z Bundesligy. Proti trápiacemu sa Ajaxu položil základ postupu v prvom polčase dvomi gólmi. Hostia krátko po návrate z polčasovej prestávky znížili, ale o tri minúty na to rozhodol o postupe Berlínčanov Doekhi. Futbalisti Unionu ťahajú na domácom trávniku obdivuhodnú sériu. Naprieč všetkými súťažami neprehrali pred vlastnými fanúšikmi dvanásť duelov.

Stade Rennes - Šachtar Doneck 2:1 pp (1:0, 0:0), 4:5 v rozstrele z 11 m

Góly: 52. Toko Ekambi, 106. Salah - 119. Belocian (vlastný)

/prvý zápas 1:2, postúpil Šachtar Doneck/

Divokú odvetu má za sebou Šachtar, najmä plnú zvratov. Od 52. minúty prehrával po góle Ekambiho. Domáci dokázali stretnutie dotiahnuť do predĺženia, v ktorom sa presadil striedajúci Salah. Keď už sa zdalo, že to bude postupový zásah, prišla 119. minúta a nešťastný vlastenec Belociana, keď usmernil strelu Djuraseka za chrbát svojho brankára. Išlo sa tak do dramatického rozstrelu. V ňom mali pevnejšie nervy futbalisti Šachtaru.

Midtjylland - Sporting Lisabon 0:4 (0:1)

Góly: 50. a 77. Goncalves, 21. Coates, 85. Gartenmann (vlastný). Rozhodoval: Ivan KRUŽLIAK (SR)

/prvý zápas 1:1, postúpil Sporting Lisabon/

Duel medzi dánskym Midtjyllandom a Sportingom Lisabon viedol slovenský rozhodca Ivan Kružliak, ktorý v 38. minúte vylúčil domáceho Paulinha. V priebehu dvoch minút videl dve žlté karty. Dánsky tím v tom čase prehrával 0:1. Sporting po domácej remíze 1:1 vyhral u súpera presvedčivo 4:0. O víťazný zásah sa v prvej dvadsaťminútovke postaral Coates.

FC Nantes - Juventus Turín 0:3 (0:2)

Góly: 5., 20. a 78. Di Maria (druhý z 11 m), ČK: 18. Pallois (Nantes)

/prvý zápas 1:1, postúpil Juventus Turín/

Juventus Turín sa po domácej remíze 1:1 s FC Nantes predviedol vo Francúzsku v lepšom svetle a vyhral jednoznačne 3:0. K postupu ho už v úvodnej 20-minútovke nasmeroval argentínsky krídelník Ángel Di María, ktorý poslal hostí do dvojgólového vedenia. Nantes navyše prišlo o vylúčeného stopéra Nicolasa Palloisa a po zmene strán inkasovalo ešte raz. Najlepší hráč zápasu Di María skompletizoval hetrik.

PSV Eindhoven - FC Sevilla 2:0 (0:0)

Góly: 77. de Jong, 90.+5 Silva

/prvý zápas 0:3, postúpil FC Sevilla/

Šesťnásobný víťaz Európskej ligy si priviezol do Holandska na prvý pohľad pohodlný trojgólový náskok. Kormidelník domácich pred výkopom avizoval, že ak chce jeho mužstvo postúpiť do osemfinále, musí predviesť najlepší výkon v kalendárnom roku. A PSV nebolo ďaleko od prekvapenia. V záverečnej pätnásťminútovke otvoril skóre Luuk de Jong, na ktorého nadviazal v nadstavenom čase Fabio Silva. Jeho zásah prišiel neskoro a Sevillčania si tak postup udržali.

AS Monaco - Bayer Leverkusen 2:3 pp (2:3, 1:2), 3:5 v rozstrele z 11 m

Góly: 19. Ben Yedder (z 11 m), 84. Embolo - 13. Wirtz, 21. Palacios, 58. Adli

/prvý zápas 3:2, postúpil Bayer Leverkusen/

Uzdravený a s chuťou hrajúci Florian Wirtz pomohol Leverkusenu gólom a asistenciou. V prvom dejstve vyhrávali "farmaceuti" o jeden gól. Po zmene strán navýšil ich skóre Adli, ale šesť minút pred záverečným hvizdom poslal duel do predĺženia domáci Embolo. V extra-time nikto nerozhodol a na raz tak prišli pokutové kopy. V nich boli úspešnejší hostia. Za Monako zlyhal Matazo. Naopak, futbalisti Bayeru mierili presne a radujú sa z postupu do osemfinále.