Slavia zdemolovala súpera aj vďaka Schranzovi, Szöke oslavuje. Liverpool víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia zdemolovala súpera aj vďaka Schranzovi, Szöke oslavuje. Liverpool víťazne

Aktualizované
Schranz strelil jeden gól pri vysokej výhre Slavie.
Schranz strelil jeden gól pri vysokej výhre Slavie.TASR
Futbalisti Arisu Limassol vyhrali prvý zápas v skupinovej fáze Európskej ligy, historicky prvý bod vybojovala Bačka Topola. Ajax znova nevyhral a iba remizoval v Aténach, zatiaľ čo Brighton zachránil bod na pôde Marseille. Betis doma s ťažkosťami zdolal Spartu.

Skupina A

Freiburg - West Ham 1:2

West Ham poslal do vedenia Paquetá a aj keď Sallai vyrovnal, tak Ward-Prowse sa asistenciou priamo pričinil už o siedmy gól tejto sezóny, našiel stopéra Aguerda. "Hammers" majú po dvoch kolách plný počet šiestich bodov a sú na čele skupiny. Navyše neprehrali už sedemnásty raz v európskych pohárových súťažiach po sebe, čím stanovili nový anglický rekord. Do toho sa počítajú aj stretnutia predkôl, takže West Ham je neporazený od začiatku minulej sezóny 2022/23, ktorú ukončil výhrou v Konferenčnej lige. Londýnsky tím navyše na tejto úrovni ešte nikdy neprehral vonkajší zápas.

Bačka Topola - Olympiakos 2:2

Olympiakos sa síce dostal do vedenia zásluhou Masourasa, ktorému asistoval Podence a tento Portugalčan pridal druhý gól, lenže Djakovič znížil a po červenej karte Ntoiu dokázal Pantovič na začiatku nadstavenia vyrovnať, čím rozhodol o prvom bode pre Bačku Topolu v európskych pohárových súťažiach.

Tabuľka skupiny A.
Tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

AEK Atény - Ajax Amsterdam 1:1

Ajax potvrdil nevýrazné ligové výkony a znova nevyhral. Na pôde gréckeho tímu síce viedol po penalte Bergwijna, ale po zranení sa vrátil stopér Vida a vyrovnal na konečných 1:1. AEK je tak so štyrmi bodmi prekvapivo na čele skupiny. Hostia majú po dvoch dueloch na konte dve remízy. Nevyhrali už šesť súťažných stretnutí v rade.

Marseille - Brighton 2:2

Francúzsky tím sa dostal do vedenia dvomi gólmi v rozmedzí 89 sekúnd, presadili sa Mbemba a Veretout. Brighton inkasoval už 20. gól v tejto sezóne naprieč všetkými súťažiami, čo je najviac spomedzi 20 účastníkov Premier League. Hostia však zbrane nezložili. Vyrovnal Gross a v závere po faule Claussa zahrával úspešný penaltový pokus Joao Pedro. Brazílčan má po dvoch dueloch Európskej ligy na konte už tri góly. Anglický tím získal svoj prvý bod v pohárovej Európe.

Tabuľka skupiny B.
Tabuľka skupiny B.Flashscore

Skupina C

Aris Limassol - Rangers 2:1

Slovenský záložník Július Szöke nastúpil v základnej zostave Arisu a mohol sa tešiť z historicky prvého víťazstva tohto klubu v hlavnej fáze niektorej z európskych pohárových súťaží. Skórovali Moucketou-Moussounda a Babicka, zakaždým asistoval Bengtsson. Za hostí len znižoval Sima, ktorý sa presadil v štyroch z uplynulých piatich zápasov.

Real Betis - Sparta Praha 2:1

Krídelník Lukáš Haraslín bol jediným Slovákom na súpiske Sparty pre zápas v Seville, kde hral český majster vyrovnanú partiu. Vyhrával už od tretej minúty, keď sa presadil Birmančevič, ale zakrátko vyrovnal mladý 18-ročný Diao. Ten naskočil do tretieho zápasu po sebe ako člen základnej zostavy a zakaždým sa presadil. Betis nakoniec potvrdil pozíciu favorita, keďže víťazný gól zaznamenal Isco. Záložník potvrdzuje, že napriek deväťmesačnému hernému výpadku sa vrátil vo výbornej forme.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore

Skupina D

Raków Čenstochová - Sturm Graz 0:1

Sporting Lisabon - Atalanta 1:2

Tabuľka skupiny D.
Tabuľka skupiny D.Flashscore

Skupina E

Liverpool - Saint-Gilloise 2:0

Hlavnou témou štvrtkového programu Európskej ligy bolo možno stretnutie argentínskych bratov Mac Allisterovcov, ale zatiaľ čo obranca hostí Kevin začal v základnej zostave, tak domáci záložník Alexis prišiel do hry až na začiatku druhého polčasu. Spokojnejší bol futbalista Liverpoolu, pretože domácich dostal do vedenia svojím prvým gólom za tento tím holandský záložník Gravenberch a tri body podčiarkol Jota.

Toulouse - LASK Linz 1:0

Skupina F

Maccabi Haifa - Panathinaikos 0:0

Villarreal - Rennes 1:0

Aktuálna tabuľka v skupine F.
Aktuálna tabuľka v skupine F.Flashscore

Skupina G

AS Rím - Servette Ženeva 4:0

Rimania poľahky splnili pozíciu favorita. Prvý gól strelil Romelu Lukaku, bol už jeho 7. v posledných siedmich 7 zápasoch. Dvakrát sa presadil Andrea Belloti. Celkovo má na konte od štartu ročníka štyri presné zásahy, rovnaký počet ako za celú sezónu 2022/23. Zaujímavosťou je, že vtedy ani raz neskóroval v lige. Len do druhého zápasu v sezóne zasiahol obranca Celik, hral prvýkrát od 1. septembra a hneď sa trénerovi Mourinhovi ukázal dvomi asistenciami.

Slavia Praha - Šerif Tiraspoľ 6:0

Slovenský krídelník Ivan Schranz začal v základnej zostave, odohral 66 minút a prispel gólom k vysokej výhre Slavie. Jeho krajan Michal Tomič prišiel do hry v 66. minúte. Pražský tím je po kanonáde na čele skupiny s výborným skóre 9:0. Zároveň sa postaral o najvyššiu výhru doterajšieho priebehu sezóny v skupinových súbojoch troch európskych pohárových súťaží.

Skupina H

BK Häcken - Karabach 0:1

Molde - Bayer Leverkusen 1:2

Leverkusen pokračuje vo výborných výkonoch aj výsledkoch. Vyhral ôsmy z doteraz odohraných deviatich súťažných zápasov v novej sezóne, pričom remizoval len s Bayernom a stále neprehral. Na pôde Molde vyhrával rýchlo 2:0 po zásahoch Frimponga a Tellu. Domáci v závere vykresali iskierku nádeje zásluhou Breivika.