Slovákov v pražských kluboch čakajú náročné bitky, Szökeho Aris zavíta k lídrovi skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovákov v pražských kluboch čakajú náročné bitky, Szökeho Aris zavíta k lídrovi skupiny

Schranz bude chcieť pomôcť Slavii k zdolaniu rímskeho favorita.
Schranz bude chcieť pomôcť Slavii k zdolaniu rímskeho favorita.Profimedia
Program skupinovej fázy Európskej ligy vo futbale sa vo štvrtok prehupne do druhej polovice, pričom v rámci 4. kola si už účasť v jarnom osemfinále môžu zabezpečiť prvé tímy. Najlepšiu východiskovú pozíciu má trojica FC Liverpool, AS Rím a Bayer Leverkusen, ktorá nazbierala plný počet deväť bodov a ďalší triumf by znamenal ich postupovú definitívu.

V akcii bude aj dvojica pražských S. Na trávniku glasgowských Rangers sa predstaví Sparta, ktorá s týmto súperom pred dvoma týždňami remizovala na Letnej. Oba tímy majú v skupine C na konte zhodne po štyri body.

Do prvého duelu nemohol pre zranenie zasiahnuť slovenský reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín, ktorý počas uplynulého víkendu nastúpil na pár minút v zápase českej ligy v derby s Bohemians a odcestoval s výpravou do Škótska.

Lídrom "céčka" je so šiestimi bodmi Betis, ktorý vo štvrtok privíta trojbodový Aris Limassol. V zostave premožiteľa Slovana Bratislava v play-off pravidelne nastupuje stredopoliar Július Szöke, ktorého tím stále môže zamiešať postupové karty.

Veľký sviatok zažije vypredaný pražský Eden, v ktorom šesťbodová Slavia Praha (Michal Tomič, Ivan Schranz, Jakub Hromada) hostí stopercentného lídra skupiny G a finalistu uplynulého ročníka súťaže AS Rím. Prvý vzájomný duel v talianskej metropole, ktorý sa skončil triumfom Rimanov, poznačili neprístojnosti fanúšikov oboch klubov. Vedenie Slavie navyše podalo protest proti správaniu talianskej polície, ktorá dlho po skončení zápasu nechcela priaznivcov hostí pustiť zo štadióna.

Na čele skupiny A je so šiestimi bodmi West Ham. Víťaz Európskej konferenčnej ligy nastúpi doma proti Olympiakosu Pireus a bude chcieť napraviť si chuť po troch ligových prehrách za sebou. Druhý šesťbodový tím v "áčku" Freiburg privíta srbského debutanta v skupinovej fáze TSC Bačka Topola, ktorý v doterajšom priebehu získal jediný bod.