United sa vlastnými gólmi obrali o výhru. Sabitzer: Bolo to ako na horskej dráhe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
United sa vlastnými gólmi obrali o výhru. Sabitzer: Bolo to ako na horskej dráhe
Old Trafford zažil nečakanú koncovku európskeho duelu.
Old Trafford zažil nečakanú koncovku európskeho duelu. Profimedia
Manchester United nedokázal sľubne sa vyvíjajúci duel proti Seville dotiahnuť do víťazného konca. V závere si strelil dva vlastné góly a súperovi v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy umožnil uhrať remízu 2:2.

Dva rýchle gólové zásahy Marcela Sabitzera v prvom polčase dostali tím Erika ten Haga do pohodlnej pozície, z ktorej domáci kontrolovali priebeh stretnutia. Rekordný šesťnásobný víťaz Európskej ligy Sevilla ale v 84. minúte znížil, prudká strela z ostrého uhla v podaní Jesúsa Navasa sa odrazila od nohy Tyrella Malaciu, čo nepríjemne zaskočilo brankára Davida de Geu.

Hneď potom klesol počet hráčov United na 10, keď sa zranil obranca Lisandro Martínez. V nadstavenom čase dorazila favorita hlavička Youssefa En-Nesyriho, ktorá od kapitána Harryho Maguirea smerovala do brány a pred odvetou dala hosťom obrovskú vzpruhu.

O góly sa postarali iba domáci hráči
O góly sa postarali iba domáci hráčiFlashscore

"Myslím, že zápas bol v našich rukách. Mali sme dať tri alebo štyri góly. Prišlo niekoľko nešťastných momentov i zranenie. Dva vlastné zásahy, to je smola. Musíme sa s tým vyrovnať a naučiť definitívne rozhodnúť," uviedol holandský manažér anglického mužstva pre BT Sport.

Sabitzer, ktorý je na hosťovaní z Bayernu Mníchov, vsietil svoj prvý európsky gól za United v 14. minúte, keď spracoval presnú prihrávku Bruna Fernandesa a prestrelil súperovho brankára. Rakúšan zdvojnásobil svoje konto o sedem minút neskôr, nabehol si do priestoru, v ktorom ho našiel Anthony Martial a umne zakončil. Po kolapse jeho tímu sa mu ťažko hľadali slová.

"Bolo to ako na horskej dráhe. Mali sme vyhrať. Teraz je to remíza, nie to, čo sme chceli. Boli sme sebavedomí, vytvorili si šance, kontrolovali priebeh duelu, ale inkasovali zbytočné góly. V Španielsku musíme rozhodnúť."

United sa po víťazstve v Ligovom pohári usilujú o svoju druhú trofej sezóny. Andalúzania z dolnej polovice tabuľky La Ligy boli v prvom polčase výrazne prehrávaní, podobne to vyzeralo aj v ďalšej časti, no z minima dokázali vyťažiť maximum.