Výborný výkon, cenné víťazstvo. Ideme sa pobiť o postup hodnotí tréner Weiss

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výborný výkon, cenné víťazstvo. Ideme sa pobiť o postup hodnotí tréner Weiss

Tréner Vladimír Weiss ocenil výkon svojich zverencov a do odvety vyhlásil jasne: "Ideme sa pobiť o postup."
Tréner Vladimír Weiss ocenil výkon svojich zverencov a do odvety vyhlásil jasne: "Ideme sa pobiť o postup."TASR
Bratislavský Slovan predviedol v 1. zápase play-off Európskej ligy výborný výkon. Mierne mu ušiel záver stretnutia, v ktorom sa dostal do hry súper a dokázal znížiť na konečných 2:1 z pohľadu "belasých". Súboj hodnotil pre RTVS Šport tréner Vladimír Weiss (58).

Viacero zmien v zostave, víťazstvo 2:1

"Myslím, že výborný futbal s výborným výkonom. Aj so šancami, aj so zbytočným gólom. Prakticky hore som už nemal koho striedať. Musel som vypustiť Vlada. Nie je úplne doliečený. Škoda inkasovaného zásahu, no mali sme dostatok šancí. Marko Tolič po štandardke, Nino Marcelli v prvom polčase. V takýchto zápasoch idú hráči na dno. Dostanú nás kondične na kolená. Vidieť to na zraneniach Vlada, Saviho či Čavriča. S tým musíme počítať. Ďakujem ľuďom. Skvelá atmosféra. Uvidíme, či to bude stačiť na odvetu. Súper je kvalitný, ale klobúk dole pred hráčmi."

Štatistika súboja
Štatistika súbojaFlashscore

Marcelli na nosidlách 

"Hral výborne. Na to, že má 18 rokov, podal vynikajúci výkon. Bol pri góle, vypracoval si šancu. Pracoval na veľkom priestore. Dobre bránil. Dostal kŕče, čo je pochopiteľné. Má za sebou dva ligové duely a z takýchto žiadne skúsenosti. Dnes to bola jeho premiéra na medzinárodnej scéne."

Spolupráca Strelca s Marcellim

"Som za nich rád. Bola to improvizovaná zostava. Strelec nie je krídlo. Abubakari urobil penzum práce. Má veľa technickych nedostatkov, ale špinavú robotu odvedie. Odjazdí celý zápas. Strelec šiel sprava, Nino zľava. Dostávali sme sa do kombinácií aj šancí. Bolo to v poriadku. Chýbal Čavrič a taktiež Jardo Zmrhal, na ktorého som zabudol na tlačovej konferencii. Z tohto pohľadu vypadol nedoliečený Vlado. Máme týždeň na to, aby sme sa pripravili a uvidíme, čo sa nám podarí."

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Výkon Toliča s druhým európskym gólom

"Marko je týždeň čo týždeň kondične lepší. Mal dvojtýždňovú pauzu. V príprave prišiel neskôr, po kondičnej príprave. Futbal hrať vie. Je to gólový typ. Odlišný v porovnaní s Čakvetadzem na tej pozícii. Mal veľkú šancu. Som s ním veľmi spokojný."

Očakávania od odvety

"Domáci si vypracujú šance. Aj tu nejaké mali. Na druhej strane, my sme si ich vytvorili viac čistých - gólovejších. Škoda za stavu 2:0, že prišla pozičná chyba. Stáva sa. Futbal je aj o chybách. Cenné víťazstvo. Ideme sa tam pobiť o postup."

Marko Tolič otvára skóre duelu
Marko Tolič otvára skóre dueluTASR