Čisté konto Rodáka a postup v FA Cupe. Spurs opäť v treťom kole nezaváhali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čisté konto Rodáka a postup v FA Cupe. Spurs opäť v treťom kole nezaváhali
Marek Rodák na archívnej snímke.
Marek Rodák na archívnej snímke.Profimedia
V piatok večer bolo na programe 3. kolo FA Cupu. V trojici zápasov sa predstavil jeden slovenský zástupca. V bráne Fulhamu stál Marek Rodák (27). Udržal si čisté konto a pomohol svojmu mužstvu k postupu. Ďalšie kolo si zahrá aj Tottenham. Naopak, Brentford nevyužil proti Wolves takmer celozápasovú presilovku o jedného muža a súboj sa bude opakovať.

Fulham - Rotherham 1:0

Ak nerátame reprezentačný štart s Bosnou a Hercegovinou (19. november, pozn.), tak Marek Rodák stál v bráne premiérovo od 1. novembra, keď sa predstavil na pôde Ipswichu. Šéf lavičky dal Slovákovi príležitosť a skúsený brankár ho nesklamal. Udržal si čisté konto, aj keď veľa práce nemal. Posledný celok Championship sa k streleckému pokusu nedostal. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Brentford - Wolves 1:1

Už v deviatej minúte sa pod sprchy porúčal hosťujúci Gomes za zákrok na Christiana Nørgaarda. Začala sa celozápasová presilovka, lenže Brentford ju nedokázal zužitkovať podľa predstáv. V prvom dejstve najskôr Collins nastrelil hornú konštrukciu, ale po ňom bol oveľa presnejší Maupay. Zdalo sa, že to domáci zvládnu. Pokračovali v tlaku, z ktorého sa nevedeli presadiť.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Postupový stav im vydržal do 64. minúty, keď oslabený Wolves zachránil ľavačkou Doyle. Zužirkoval asistenciu Neta. Jeho ôsmu v sezóne a to odohral dvanásty stret. Iba Saka (11) a Ward-Prowse (10) majú spomedzi hráčov z Premier League na konte viac. V desiatom zápase po sebe (naprieč všetkými súťažami, pozn.) si Brentford nedokázal udržať čisté konto. V FA Cupe ho to vyšlo draho, pretože stretnutie sa bude opakovať. Zverenci Franka majú pred sebou výzvu, keďže v piatom zápolení v rade nedokázali "vlkov" poraziť. 

Tottenham - Burnley 1:0

Favorit zápasu rozhodol o postupe do ďalšieho kola až po zmene strán. V 79. minúte ukončil nádeje Burnley na remízový rezultát a zároveň opakovanie duelu Pedro Porro. Hráči Angeho Postecogloua sa museli už zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy Sona. Nahradiť ho mal Richarlison, ktorý strelil päť gólov v ostatných piatich zápoleniach, no Brazílčan sa presadiť nedokázal. 

Nováčik Premier League sa premiérového zásahu na pôde Tottenhamu nedočkal. Aj preto sa Spurs tešia z osemnásteho postupu do štvrtého kola FA Cupu v posledných devätnástich sezónach. "Clarets" prehrali jedenásty z ostatných dvanástich duelov na trávniku "kohútov".